B. MelayuEnglish日本語简体中文한국어
contrastBtngrayscaleBtn oku-icon

|

plusBtn crossBtn minusBtn

|

This site
is mobile
responsive


Dell

Dell

Pusat Pelanggan Asia Pasifik2 (APCC2), kilang terbaru Dell Asia di Pulau Pinang, bersedia memainkan peranan penting dalam pembesaran serantau syarikat dalam tempoh tiga tahun akan datang. Beroperasi sejak Mac 2001, kemudahan ini adalah lima kali ganda daripada saiz kilang Dell yang sedia ada dan mempunyai kapasiti dua kali ganda lebih tinggi. APCC2 mampu menghasilkan dua juta unit komputer notebook, PC dan pelayan setiap tahun.

Kilang baharu ini menunjukkan keyakinan Dell terhadap Malaysia dan rantau ini. Kami tidak terjejas dengan kelembapan ekonomi AS. Kami yakin dengan operasi Asia Pasifik dan menjangkakan pertumbuhan yang lebih besar di rantau ini.

Dell memilih untuk membangunkan kemudahan bersepadu di sini kerana lokasi strategik Malaysia di Asia Pasifik – sebagaimana fasiliti  di Xiamen, China; Austin, Texas; dan Limerick, Ireland; masing-masing menyokong operasi di China, Amerika dan Eropah. Malaysia juga disokong oleh infrastruktur yang mapan dan tenaga kerja terlatih dan merekalah yang telah membantu menjalankan model perniagaan langsung kami.

Komitmen Malaysia untuk mewujudkan ekonomi pengetahuan akan dipacu oleh inovasi, keusahawanan dan teknologi. Dell menyokong penuh hasrat ini dan akan menyumbang dan mengambil bahagian dalam visi ini sepenuhnya.

TwitterLinkedInFacebookWhatsApp
wpChatIcon