Sharp - MIDA | Malaysian Investment Development Authority
B. MelayuEnglish日本語简体中文한국어
contrastBtngrayscaleBtn oku-icon

|

plusBtn crossBtn minusBtn

|

This site
is mobile
responsive


Sharp

Sharp

Sharp telah berada di Malaysia selama lebih dari 25 tahun dan masih terus berkembang. Sehingga kini kita mempunyai enam syarikat yang menyediakan pekerjaan kepada lebih daripada 8,500 orang pekerja. Setiap syarikat mempunyai pengkhususan tersendiri dalam pembuatan produk untuk pasaran eksport dan domestik.

Sharp Electronics (M) Sdn. Bhd. (SEM) telah berada di Malaysia selama enam tahun dan merupakan yang termuda di antara syarikat Sharp di Malaysia. Sebagai pusat R&D, SEM telah membolehkan kakitangan kami untuk melakukan penyelidikan, reka bentuk, pembangunan dan pengujian produk baru, selain berfungsi sebagai pusat pemerolehan global dan pengedar bahagian dan perkhidmatan.

Tenaga kerja yang menarik di Malaysia memungkinkan penyatuan aktiviti R&D kami di negara ini. 250 daripada 650 jurutera Malaysia Sharp bekerja di SEM. Jurutera tempatan kami sangat kreatif dan terlibat secara aktif dalam reka bentuk dan pembangunan produk kami.

Malaysia adalah pangkalan pengeluaran eksport luar pesisir terbesar Sharp di dunia. Kami mendapati bahawa Malaysia adalah tempat yang sesuai untuk pelaburan atas pelbagai faktor.

Pertama, kerajaan sangat menyokong syarikat yang melabur di Malaysia – masalah kami diselesaikan dengan cepat dan bantuan sentiasa tersedia. Permohonan SEM untuk status ibu pejabat operasi telah dipermudah dan tanpa kerumitan. Pencapaian ISO 14001 pada Disember 1999 adalah hasil sokongan kerajaan tempatan.

Manfaat lain bagi kami adalah Malaysia telah menjadi lokasi pengeluaran bagi banyak syarikat yang terlibat dalam industri elektrikal dan elektronik. Pelbagai pengeluar produk siap, bahagian dan bahan mentah beroperasi di sini, dan kerana persekitaran yang kompetitif ini, Malaysia dapat menawarkan produk berkualiti tinggi pada harga yang kompetitif.

TwitterLinkedInFacebookWhatsApp
wpChatIcon