B. MelayuEnglish日本語简体中文한국어
contrastBtngrayscaleBtn oku-icon

|

plusBtn crossBtn minusBtn

|

This site
is mobile
responsive


Schenker

Schenker

Dengan penjualan tahunan berjumlah 8 bilion euro, 39,000 pekerja dan kira-kira 1,100 pejabat di seluruh dunia, Schenker adalah salah satu penyedia perkhidmatan logistik bersepadu di dunia, yang menawarkan operasi darat, pengangkutan udara dan laut serta penyelesaian logistik komprehensif dan pengurusan rantaian bekalan global daripada sumber tunggal. Schenker adalah sebahagian daripada Bahagian Pengangkutan dan Logistik Deutsche Bahn AG.

Rangkaian perkhidmatan Schenker yang lengkap dirancang untuk memenuhi permintaan logistik dan pengangkutan, termasuk pelepasan kastam, pergudangan dan pengedaran. Di Malaysia, syarikat ini menawarkan pelbagai perkhidmatan logistik untuk pelanggan global, serantau dan tempatan.

Schenker ditubuhkan di Malaysia pada tahun 1979 dan sehingga ke hari ini, syarikat ini berkembang pesat dan hari ini mempunyai seramai 320 kakitangan sepenuh masa. Schenker beribu pejabat di Subang Jaya, dengan cawangan di Pelabuhan Klang, KLIA, Pulau Pinang, Kulim, Melaka, Johor Bahru, Pelabuhan Tanjung Pelepas, Ipoh dan Kuantan.

“Kami percaya bahawa rangkaian global yang kuat adalah kelebihan daya saing yang sangat penting dalam industri logistik dan Malaysia merupakan pasaran utama di rantau Asia”, kata Wolfgang Laabs, Pengarah Urusan, Schenker Logistics (Malaysia) Sdn Bhd. “Pertumbuhan berterusan Malaysia dan peralihan ekonomi Malaysia kepada sebuah ekonomi yang digerakkan oleh eksport, didorong oleh industri berteknologi tinggi, berasaskan pengetahuan dan berintensifkan modal membuktikan bahawa kami telah membuat keputusan yang tepat.

Syarikat ini berbangga dengan kemudahan ‘bonded facility’ di Pelabuhan Tanjung Pelepas, Johor (PTP). Kemudahan ini terletak hanya 50 meter daripada kawasan kontena utama dan menampung barangan berbahaya (DG) (kecuali kelas 1 dan 3), serta kargo sensitif suhu. Syarikat ini memandang Pelabuhan Tanjung Pelepas sebagai lokasi yang sesuai untuk pelanggan yang ingin menggunakan PTP sebagai pusat pengedaran serantau.

Salah satu produk terlaris Schenker di Malaysia ialah aeroparts SCHENKER. Syarikat ini berjaya bekerjasama dengan syarikat aeroangkasa untuk mengendalikan bahagian pesawat dan helikopter dengan cekap dan tepat pada masanya. Schenker di Malaysia telah disatukan ke dalam Rangkaian AOG global Schenker(pesawat di darat) Schenker yang boleh diakses 24 jam / 7 hari seminggu, yang merupakan suatu perkhidmatan yang telah diterima oleh industri aeroangkasa di Malaysia dengan sangat baik.

TwitterLinkedInFacebookWhatsApp
wpChatIcon