This site
is mobile
responsive


Mattan Engineering Sdn Bhd

Mattan Engineering Sdn Bhd

MATTAN adalah penyedia penyelesaian Kejuruteraan, Perolehan, Pembinaan, pentauliahan (EPCC) terkemuka dalam pelbagai bidang berkaitan Tenaga Boleh Diperbaharui seperti Solar, Biogas, Biomas dan Hidro Mini di Malaysia. MATTAN juga menyediakan perkhidmatan penyelesaian sehenti termasuk Perundingan, Operasi & Penyelenggaraan (O&M), Pemodelan / Pengaturan Kewangan sehingga Pengurusan Projek.

MATTAN adalah sebuah syarikat kejuruteraan milik tempatan yang sederhana ketika ia ditubuhkan pada tahun 2012 oleh Matt Tan dan Levin Tan untuk memanfaatkan skim Feed-in Tariff (FIT) dan kemudian program Solar Berskala Besar (LSS) yang ditawarkan oleh Kerajaan untuk sektor kediaman dan perindustrian. Syarikat yang memiliki 3 pekerja ini berkembang pesat dalam jangka masa 8 tahun dan setakat tahun 2020, rekod prestasi MATTAN merangkumi lebih daripada 100 MW projek yang berjaya disiapkan dan 90 MW lagi dalam pembinaan, jumlah pekerja seramai 77 orang, dengan lebih daripada 90 projek disiapkan dalam semua sektor.

MATTAN menekankan kepada kejuruteraan ketepatan dan nilai untuk mendorong hasil yang lebih baik bagi pelanggan dalam semua projek dan mengaggap pekerjanya sebagai asetnya yang paling berharga. “Namun, kejayaan ini tidak boleh dicapai  tanpa sokongan dan insentif daripada kerajaan Malaysia. Kami berterima kasih kepada Kerajaan kerana mendorong agenda Tenaga Boleh Diperbaharui iaitu Skim Solar Berskala Besar dan FIT untuk Biogas, Biomas dan Hidro Mini dengan pelbagai insentif menarik ”kata Presiden Kumpulan, Matt Tan. Pengerusi Eksekutif, Levin Tan menambah, “menyelesaikan projek tepat pada waktunya tidak hanya penting bagi pelanggan tetapi juga untuk memastikan Kerajaan mencapai matlamat RE. Sebagai salah satu daripada perintis dalam industri tempatan, saya merasa bahawa kami mempunyai tanggungjawab untuk membantu dunia untuk beralih kepada dunia yang digerakkan oleh Tenaga yang Boleh Diperbaharui. MATTAN akan terus menyumbang kepada industri Tenaga yang Boleh Diperbaharui dan memacu hubungannya dengan ekonomi Malaysia dan terus berharap dapat mencapainya bukan hanya di Malaysia tetapi di seluruh rantau ini. Sila lawati laman web Mattan di www.mattan.com.my.

TwitterLinkedInFacebookWhatsApp
wpChatIcon
X