Lucas - MIDA | Malaysian Investment Development Authority
B. MelayuEnglish日本語简体中文한국어
contrastBtngrayscaleBtn oku-icon

|

plusBtn crossBtn minusBtn

|

This site
is mobile
responsive


Lucas

Lucas

Pada tahun 1981, Lucas mendirikan kemudahan pembuatan luar pesisir untuk menyokong syarikat induk mereka ketika itu yang berada di UK dengan dengan memanfaatkan tapak pengilangan kos rendah untuk produk elektrik dan elektronik automotif. Lucas, pada masa itu, memilih Malaysia kerana reputasi politik dan kewangannya yang stabil, ditambah dengan dasar ekuiti asing dan insentif cukai yang liberal, dan tenaga kerja yang berpendidikan tinggi yang bersedia untuk belajar. Faktor lain yang sangat penting ialah hubungan laut dan udara yang berada dalam keadaan yang baik untuk membolehkan penghantaran tepat pada masanya kepada pelanggan Eropah kami.

Setelah keputusan dibuat, bangunan pertama siap dalam 26 minggu dan selari dengan anggaran. Infrastruktur sokongan pada tahun 1982, terutamanya dalam cetakan plastik ketepatan dan cap logam, tidak berada dalam keadaan baik sehinggakan mereka harus menlancarkan program pengembangan pembekal yang agresif untuk membantu IKS tempatan mencapai standard antarabangsa bagi kualiti, kos dan penghantaran. Pelabur hari ini menikmati usaha yang dipelopori syarikat perintis seperti Lucas yang telah membantu mengembangkan rantaian bekalan tempatan mengikut standard pembuatan bertaraf dunia.

Persekitaran perniagaan yang kondusif terus meningkat dari tahun ke tahun, dan Lucas pula terus melabur dan berkembang di bangunan baru lagi pada tahun 1988 dan mengumpulkan kemudahan R&D tempatan yang dibina pada akhir tahun 1998. Ini akan membolehkan mereka lebih berdikari dari segi penyelidikan, reka bentuk, pengembangan dan pengujian produk baru apabila melangkah ke alaf yang seterusnya.

Setelah beroperasi selama 20 tahun di negara ini, Lucas boleh mengesahkan bahawa kualiti hidup di Malaysia adalah sangat baik.

TwitterLinkedInFacebookWhatsApp
wpChatIcon