Knowles Electronics - MIDA | Malaysian Investment Development Authority
B. MelayuEnglishDeutsch日本語简体中文한국어
contrastBtngrayscaleBtn oku-icon

|

plusBtn crossBtn minusBtn

|

This site
is mobile
responsive


Knowles Electronics

Knowles Electronics

Keupayaan Knowles dalam reka bentuk dan pembuatan audio yang berkualiti tinggi dihasilkan daripada kedudukannya selaku peneraju selama puluhan tahun dalam bidang kesihatan pendengaran. Setelah mempelopori pasaran komponen alat bantuan pendengaran pada tahun 1950-an, Knowles Electronics, yang ditubuhkan pada tahun 1946, terus menjadi peneraju utama di pasaran ini pada hari ini, menyumbangkan idea-idea baru untuk penerapan suara dalam kedua-dua reka bentuk alat bantuan pendengaran dan aplikasi di luar.

Syarikat baru-baru ini meluluskan untuk membuat pelaburan tambahan untuk membina tambahan dua tingkat di bangunan sekarang hingga empat tingkat dengan kos AS $ 10 juta. Pengembangan ini menunjukkan keyakinan Knowles di Malaysia sebagai salah satu pusat operasi pembuatan utama bagi mikrofon transduser akustik miniatur kami yang berkualiti tinggi.

“Ada beberapa sebab mengapa Knowles memilih untuk melabur dan berniaga di Malaysia. Pertama, Malaysia disokong oleh tenaga kerja yang berpendidikan, berdedikasi dan terlatih, hasil daripada kejayaan operasi syarikat multinasional sejak tiga dekad yang lalu di sini. Kemudian, dasar pro-perniagaan dan pro-pelaburan kerajaan Malaysia turut memberi dorongan kepada pelaburan asing untuk melabur di negara ini.

Akhir sekali, terdapat sokongan infrastruktur dan rantaian bekalan yang sangat baik untuk menjadikan Malaysia sebagai pusat operasi yang sangat kompetitif, ”kata Ray Cabrera, Naib Presiden dan Ketua Pegawai Pentadbiran Knowles Electronics. Knowles berharap dapat mencapai kejayaan yang lebih besar dalam usaha kami di Malaysia dan kami mempunyai keyakinan bahawa ia dapat dicapai.

TwitterLinkedInFacebookWhatsApp
wpChatIcon