B. MelayuEnglishDeutsch日本語简体中文한국어
contrastBtngrayscaleBtn oku-icon

|

plusBtn crossBtn minusBtn

|

This site
is mobile
responsive


Lotte Chemical

Lotte Chemical

Ditubuhkan pada tahun 1991, Lotte Chemical Titan Holding Berhad dengan bangganya merupakan pengeluar poliolefin pertama di Malaysia dan salah satu pengeluar poliolefin terbesar di Asia Tenggara. Tapak pengeluaran Syarikat di Malaysia terdiri daripada dua belas kilang, dua kilang pembangkit bersama dan tiga ladang tangki yang terletak di dua lokasi di Pasir Gudang dan Tanjung Langsat, Johor dengan jumlah kapasiti pengeluaran yang melebihi 3 juta tan setahun.

Pada tahun 2017, Lotte Chemical disenaraikan di Papan Utama Bursa Malaysia Securities Berhad yang menandakan penyenaraian Asia pertama yang berjaya untuk Kumpulan LOTTE dan merupakan penyenaraian terbesar Malaysia dalam lima tahun sejak 2012.

Syarikat adalah pembekal poliolefin terkemuka di Asia Tenggara. Polietilena (“PE”) dan Polipropilena (“PP”) yang merupakan blok bangunan paling asas dalam industri fabrikasi plastik digunakan terutamanya untuk pengeluaran banyak produk harian yang diperlukan dalam kehidupan moden seharian. Disokong oleh Visi kami; “Pencipta Nilai Seumur Hidup” (Lifetime Value Creator), Syarikat menghasilkan portfolio olefin dan poliolefin yang paling komprehensif di Malaysia yang menyumbang kepada peningkatan kehidupan seharian.

Sejak penubuhannya, Lotte Chemical telah membuat kemajuan besar dalam mengembangkan kemampuan kami di seluruh kemudahan pengeluaran kami dan menghasilkan peluang pekerjaan yang luar biasa untuk rakyat Malaysia. Syarikat ini percaya bahawa Malaysia adalah destinasi pelaburan yang ideal kerana prospek pelaburannya yang mempunyai pelbagai potensi. Terletak di tengah-tengah Asia Tenggara, Malaysia mengekalkan kedudukan yang kuat kerana hubungan perdagangannya, yang berkaitan dengan ekonomi utama Asia.

Melangkah ke hadapan, Syarikat bersedia memasuki era baru pengembangan dan pertumbuhan jangka panjang yang berkelanjutan dengan visi untuk menjadi Syarikat Petrokimia Tier Teratas di Asia Tenggara menjelang 2024.

TwitterLinkedInFacebookWhatsApp
wpChatIcon