Haco Asia Pacific Sdn Bhd - MIDA | Malaysian Investment Development Authority
B. MelayuEnglish日本語简体中文한국어
contrastBtngrayscaleBtn oku-icon

|

plusBtn crossBtn minusBtn

|

This site
is mobile
responsive


Haco Asia Pacific Sdn Bhd

Haco Asia Pacific Sdn Bhd

Haco Asia Pacific adalah anak syarikat Kumpulan Haco, Switzerland. Syarikat ini menubuhkan kilang di Berjaya Industrial Park, Shah Alam, Selangor pada tahun 2004.

Kilang ini adalah kilang pertama syarikat di luar Switzerland. Haco Asia Pacific memulakan operasi komersialnya pada suku pertama tahun 2006.

Kumpulan Haco Swiss mempunyai sejarah mengagumkan dalam mengembangkan proses pembuatan inovatif dan menghasilkan produk makanan selama lebih daripada 80 tahun.

Kemudahan di Selangor dilengkapi dengan fasiliti canggih untuk menghasilkan kopi cceair dan boleh larut yang berkualiti tinggi, serta produk kemudahan premium untuk industri makanan bagi memenuhi pasaran yang berkembang pesat di Asia.

Malaysia dipilih kerana kedudukan geografinya yang berada di tengah-tengah Asia, sistem politiknya yang stabil, ketersediaan tenaga mahir, pensijilan Halal yang diterima di seluruh dunia, rangkaian logistik yang maju dan lebuh raya dan pelabuhan yang sangat baik.

Malaysia memenuhi keperluan syarikat untuk menumpukan pada matlamat pengembangan jangka panjangnya. Malaysia juga dipilih oleh Haco untuk operasi luar pesisir kerana ia juga menawarkan peluang untuk pertumbuhan, dengan tenaga mahirnya, serta sokongan kuat yang diberikan oleh agensi Kerajaan Malaysia seperti Lembaga Pembangunan Pelaburan Malaysia (MIDA) dan Pusat Pelaburan Negeri Selangor ( SSIC).

Hari ini, selain eksport yang cukup besar ke Amerika Utara, produk Haco Asia Pasific juga diedarkan ke hampir semua negara di Asia, dan juga Timur Tengah.

TwitterLinkedInFacebookWhatsApp
wpChatIcon