B. MelayuEnglish日本語简体中文한국어
contrastBtngrayscaleBtn oku-icon

|

plusBtn crossBtn minusBtn

|

This site
is mobile
responsive


China Shipping Group Company

China Shipping Group Company

Untuk membina rangkaian sokongan yang lengkap di Asia Tenggara, China Group Group Company memutuskan untuk memindahkan Ibu Pejabat Wilayah Asia Tenggara daripada Singapura ke Malaysia. Tujuan penempatan semula ini adalah untuk menghubungkan Westport, Pelabuhan Kelang dengan negara-negara ASEAN dan juga untuk lebih terlibat dalam aktiviti pemasaran di Malaysia. China Shipping menduduki tempat kedua di antara pengendali jaringan utama di Westport, Pelabuhan Kelang pada tahun 2005.

“Kami percaya bahawa langkah ini akan meningkatkan perdagangan bukan hanya antara China dan Malaysia tetapi juga antara China dan negara-negara ASEAN”, kata Li Zuoming, Wakil Presiden, China Regional Shipping Holdings Sdn Bhd. “Kami juga berharap melalui fokus kami pada kegiatan penghantaran di Malaysia, kami akan dapat menyokong pengembangan Pelabuhan Klang menjadi hab perkapalan yang kompetitif di rantau ini. “

China Shipping mempunyai jumlah aset sebanyak RMB 40 bilion, (USD$5 bilion) dengan 400 kapal dan berat mati keseluruhan 11.5 juta tan. Lima jentera penghantaran yang dimiliki Kumpulan adalah kapal tangki, tramp, kapal pesiar, kontena dan kapal kargo khas.

Syarikat ini mempunyai pelbagai kepentingan perniagaan seperti logistik, pengurusan terminal, pembiayaan dan pelaburan, kejuruteraan dan sumber manusia, pembekalan dan perdagangan, maklumat dan teknologi.

Sepanjang beberapa tahun yang lalu, China Shipping telah menambahbaik trafik kontena dan pada masa ini memiliki armada dengan lebih daripada 100 kapal, dengan total kapasiti 350.000 TEUS, menyediakan perkhidmatan bagi perdagangan domestik Cina dan antarabangsa.

TwitterLinkedInFacebookWhatsApp
wpChatIcon