B. MelayuEnglish日本語简体中文한국어
contrastBtngrayscaleBtn oku-icon

|

plusBtn crossBtn minusBtn

|

This site
is mobile
responsive


Aurum Healthcare

Aurum Healthcare

Aurum Healthcare menyediakan perkhidmatan kepada hospital, makmal klinikal dan pengedar dalam industri peranti perubatan. Syarikat ini sentiasa terlibat dalam industri dan penjagaan kesihatan profesional untuk meningkatkan peranti perubatannya, memastikan pelanggan terus mendapat akses kepada peranti perubatan yang selamat, harga berpatutan dan berkualiti tinggi.

Aurum Healthcare merupakan jenama BERKUALITI TINGGI dalam sektor penjagaan kesihatan. Aurum Healthcare memulakan operasinya di Iskandar Malaysia di Johor Selatan, pada tahun 2011 dengan diketuai oleh sepasukan profesional yang berpengalaman berkaitan peranti perubatan. Aurum Healthcare adalah syarikat R&D terkemuka yang telah membuat pelaburan yang besar dalam projek berteknologi tinggi untuk menghasilkan peranti perubatan khas yang mempunyai potensi untuk menangani penyakit serius serta mempunyai keperluan perubatan yang tidak dapat dipenuhi dan rawatan biologi yang jelas.

Kami telah melakukan beberapa siri latihan untuk melengkapkan kakitangan kami dengan kemampuan dan kecekapan dalam R&D peranti perubatan. Ini termasuk melatih staf kami untuk menerapkan teknologi perubatan baharu dan memahami kerangka peraturan FDA dan pematuhan CE Mark. Kakitangan tempatan juga dilatih dalam menerapkan proses pensterilan perubatan terkini dan Sistem Pengurusan Kualiti ISO 13485.

Aurum Healthcare telah melabur untuk membina kemudahan pensterilan perubatan etilena oksida (EO) yang canggih. Kami menyediakan pensterilan kontrak kepada syarikat-syarikat dan sentiasa komited untuk memberikan perkhidmatan pensterilan berkualiti tinggi yang memfokuskan pada keperluan pelanggan.

Aurum Healthcare juga menggunakan teknologi perubatan baharu untuk mengembangkan sebuah teknologi salutan khas terkini yang dikenali sebagai Aurum HydroPlus kepada peranti perubatan yang sedia ada seperti tiub kardiopulmonari dan kateter vena pusat. Teknologi terbaru ini dapat mencegah pembekuan darah, penekanan protein dan sel untuk mengurangkan jangkitan semasa dan selepas pembedahan secara berkesan. Peranti perubatan bersalut khas Aurum HydroPlus direka dengan kemampuan untuk digunakan pada lebih banyak tempat, membantu memudahkan penyisipan dan mempromosikan perlindungan dan prestasi yang optimum. Kami secara khusus telah mereka peranti-peranti ini untuk melindungi pesakit semasa pembedahan jantung intervensi dengan meminimumkan trauma dan dengan menggunakan teknik pembedahan yang kurang invasif.

Aurum Healthcare berusaha memanfaatkan peluang unik yang ada dalam industri peranti perubatan dengan memanfaatkan pengalaman luas kami dalam industri peranti perubatan. “Kami bekerjasama dengan rakan industri, doktor dan institusi penyelidikan untuk mengembangkan teknologi canggih dan mempercepat hasil pengkomersialan peranti baharu ini”, kata Patrick Chua, COO dari Aurum Healthcare.

Malaysia berada pada kedudukan yang unik sebagai hab serantau untuk perniagaan, inovasi dan bakat. Keputusan kami untuk melabur di Malaysia disokong oleh beberapa faktor penting yang berkaitan dengan kos, keupayaan, perlindungan harta intelek dan infrastruktur. Wilayah Iskandar di Johor mempunyai semua kelebihan yang tepat untuk dijadikan destinasi pilihan bagi kami untuk menjalankan perniagaan, kata Chua.

Malaysia adalah negara pilihan untuk Aurum Healthcare kerana industri penjagaan kesihatan telah dikenal pasti sebagai Bidang Ekonomi Utama Negara yang dilengkapi dengan beberapa faktor seperti persekitaran perniagaan yang stabil dan menarik, dasar dan galakan pro-perniagaan, tenaga kerja produktif dengan penggunaan bahasa Inggeris yang meluas dalam kalangan rakyatnya.

Malaysia juga berada di lokasi yang strategik untuk membolehkan Aurum Healthcare mengoptimumkan pengurusan rantaian bekalan untuk memberikan perkhidmatan pada pasaran Asia yang sedang berkembang pesat. Projek pembesaran semasa bagi perniagaan Aurum Healthcare khususnya untuk rangkaian barisan peranti perubatan Aurum HydroPlus yang disalut khas untuk kit kardiopulmonari dan kateter vena pusat akan melibatkan pelaburan tambahan berjumlah RM35 juta. Pelaburan ini akan menghasilkan pengkomersialan peranti perubatan baharu tersebut serta mengembangkan teknologi perubatan baharu.

Kami yakin bahawa bekerjasama yang erat dalam ekosistem perkongsian adalah penting untuk berjaya, disatukan oleh model kolaboratif untuk memberikan hasil yang lebih baik yang sememangnya cukup penting bagi para pesakit. Kami memandang MIDA sebagai rakan pertumbuhan kami. Malaysia memiliki tenaga kerja yang muda, berpendidikan dan sangat produktif dengan kos yang sangat kompetitif berbanding negara-negara jiran di Asia. Kami akan merekrut dan mengembangkan kakitangan tempatan yang lebih berkelayakan untuk menggerakkan proses dan jentera yang lebih kompleks ”, kata Chua.

Aurum Healthcare akan memanfaaatkan sokongan daripada MIDA untuk meningkatkan kecekapan dan kemampuan utamanya dalam pengembangan kepakaran bagi peranti perubatan yang baharu. Selain R&D, Aurum Healthcare juga akan meningkatkan kemampuannya dalam penilaian komersial, pengembangan produk, perkilangan, percubaan klinikal, pelepasan peraturan, dan strategi untuk memasuki pasaran. Apa sahaja alat perubatan yang ditawarkan oleh Aurum Healthcare, kami akan berusaha sedaya upaya untuk memastikan alat tersebut berkualiti tinggi dan memenuhi permintaan pasaran.

Pada bulan Januari 2014, Aurum Healthcare telah memperoleh salah satu kejayaan awal, iaitu mengadakan kerjasama strategik dengan Medtronic International, syarikat peranti perubatan terbesar di dunia untuk memasarkan alat perubatan bersalut khas Aurum HydroPlus bagi kit kardiopulmonari setelah produk ini sedia untuk dikomersialkan.

TwitterLinkedInFacebookWhatsApp
wpChatIcon