Pekat Solar Sdn Bhd - MIDA | Malaysian Investment Development Authority
B. MelayuEnglish日本語简体中文한국어
contrastBtngrayscaleBtn oku-icon

|

plusBtn crossBtn minusBtn

|

This site
is mobile
responsive


Pekat Solar Sdn Bhd

Pekat Solar Sdn Bhd

Pada tahun 1999, sebelum seluruh dunia memasuki alaf baru yang ditunggu-tunggu, Kumpulan Pekat telah dibentuk. Para pengarah kami, individu yang sangat bersemangat dan tidak kenal lelah dalam profesion mereka, dengan cepat bertekad untuk membina syarikat, mendorong diri mereka melalui kerja keras selama berjam-jam dan mempraktikkan mantra untuk sentiasa mengejar kecemerlangan.

Dalam beberapa tahun yang singkat, Kumpulan Pekat berjaya meningkatkan reputasinya di peringkat antarabangsa sebagai pakar dan penyedia penyelesaian yang terkenal dalam reka bentuk, bekalan, pemasangan perlindungan kilat, pembumian dan sistem perlindungan lonjakan.

Peluang, kemahiran dan kepakaran selama bertahun-tahun dalam industri awalan mereka menyediakan asas yang kukuh dan tidak ternilai untuk menerokai perniagaan Fotovoltaik Solar (PV) Tenaga Boleh Diperbaharui. Pekat Solar adalah anak syarikat yang mengkhususkan diri dalam sistem pengurusan tenaga suria EPCC (kejuruteraan, perolehan, pembinaan dan pentauliahan). Ia telah berjaya menyiapkan hingga 50MWP sistem PV solar pada tahun 2019.

Langkah ini bukan hanya tepat pada masanya tetapi juga meriupakan satu tindakan strategik, kerana pengalaman yang banyak verkaitan kilat, pembumian dan lonjakan kini melengkapi dan memberikan Pekat pendekatan yang lebih holistik untuk perniagaan Solar PV . Ini memang satu kelebihan yang tidak dimiliki oleh syarikat lain.

Hari ini, Pekat Solar adalah salah satu Penyedia Perkhidmatan Solar terkemuka di Malaysia. Sila kunjungi laman web Pekat di www.pekat.com.my

TwitterLinkedInFacebookWhatsApp
wpChatIcon