B. MelayuEnglishDeutsch日本語简体中文한국어
contrastBtngrayscaleBtn oku-icon

|

plusBtn crossBtn minusBtn

|

This site
is mobile
responsive


K.G.Pastry

K.G.Pastry

K.G.Pastry Manufacturing Sdn Bhd adalah salah satu pengeluar dan peniaga makanan sejuk beku terkemuka di Malaysia. Sebelum penubuhannya pada tahun 1992, syarikat ini beroperasi dengan nama Kian Guan Trading Company dalam industri makanan sejuk beku selama lebih dari 10 tahun.

Pada awal penubuhannya produk utama syarikat adalah pastri popia. Hari ini, syarikat ini membawa pelbagai jenis pastri oriental dan produk makanan beku dengan jenama sendiri “KG”. Ini termasuk popia, samosa, ‘mantou’ (roti Cina), roti mini, bebola pulut, pulut daun teratai, ladu beras, ‘kuih bakul’ (kuih Tahun Baru Cina), gulungan bunga, roti benang perak, kentang goreng dan sayur campur. Semua K.G. Produk pastri disahkan ‘halal’ sejajar dengan usaha Kerajaan untuk mempromosikan Malaysia sebagai pengeluar produk ‘halal’ antarabangsa yang terkemuka. Produk syarikat juga dieksport ke seluruh dunia – ke A.S., U.K, U.A.E, Arab Saudi, Kuwait, Bahrain, Australia, New Zealand, Hong Kong dan Singapura.

Moto K.G. Pastry adalah “Dibuat lebih baik, Dibuat lebih sedap” dan kami sentiasa berusaha untuk menghasilkan makanan berkualiti tinggi dan produk yang lazat dan pada masa yang sama menambahkan produk baru dari semasa ke semasa untuk memenuhi pasaran yang sangat peka. Kejayaan kami dapat dikaitkan dengan dasar kami yang menerapkan amalan pembuatan standard tertinggi di seluruh spektrum operasi kami termasuk menggunakan teknologi terkini dan kaedah pengeluaran yang inovatif.

Anak syarikat kami, Kawan Food Manufacturing Sdn. Bhd., mengkhususkan dalam pembuatan pastri puff dan makanan India seperti ‘roti paratha’, ‘naan’ dan ‘chapatti’ (roti India), dan kari ‘dhall’. Syarikat ini terkenal di peringkat antarabangsa kerana ‘roti paratha’nya adalah salah satu pembekal utama produk ini di pasaran antarabangsa. ‘Roti paratha’ dihasilkan menggunakan mesin canggih terkini dan memenuhi standard kualiti dan kebersihan tertinggi di peringkat antarabangsa. Kami sangat bangga kerana ‘roti paratha’ kami disertakan dalam menu makanan di Disneyland Jepun.

TwitterLinkedInFacebookWhatsApp
wpChatIcon