Agilent Technologies - MIDA | Malaysian Investment Development Authority
B. MelayuEnglish日本語简体中文한국어
contrastBtngrayscaleBtn oku-icon

|

plusBtn crossBtn minusBtn

|

This site
is mobile
responsive


Agilent Technologies

Agilent Technologies

 

Sebagai syarikat pengukuran utama dunia, Agilent bekerjasama dengan jurutera, saintis, dan penyelidik di seluruh dunia untuk memenuhi perkembangan teknologi komunikasi, elektronik, sains hayat, dan bidang analisis kimia. Kami menyediakan perkhidmatan kepada pelanggan di 110 buah negara dengan jumlah tenaga kerja global seramai 19,000 pekerja. Ibu pejabat kami berada di Santa Clara, California, Amerika Syarikat, tetapi kami amat berbesar hati untuk berkongsikan bahawa bahawa pusat operasi terbesar kami berada di Pulau Pinang, Malaysia.

Malaysia telah berkembang menjadi sebuah metropolis berteknologi tinggi yang terkenal di dunia sejak kemerdekaannya pada tahun 1957. Seiring dengan itu, Agilent Malaysia telah berkembang seiring dengan tahap kemajuan negara kita, yang berkembang daripada sebuah kemudahan pembuatan kecil yang berintensifkan buruh kepada sebuah operasi bernilai tinggi dengan pelbagai fungsi yang merangkumi Pengurusan Rangkaian Pembekalan, Penyelidikan & Pembangunan, dan Pusat Khidmat Pelanggan hinggalah Pengurusan Perniagaan.

Pertumbuhan Agilent di Malaysia disokong oleh kerjasama berterusan kami dengan pihak kerajaan dan pemain industri, sekaligus mencerminkan prestasi dan keyakinan kami terhadap negara ini.

Bersandarkan asas yang kukuh di sini, kami sedang bergerak ke tahap yang lebih tinggi dalam rantaian nilai, dan kami berhasrat untuk meletakkan Malaysia sebagai sebuah mercu inovasi yang mendorong perkembangan teknologi masa depan.

TwitterLinkedInFacebookWhatsApp
wpChatIcon