Idemitsu - MIDA | Malaysian Investment Development Authority
B. MelayuEnglish日本語简体中文한국어
contrastBtngrayscaleBtn oku-icon

|

plusBtn crossBtn minusBtn

|

This site
is mobile
responsive


Idemitsu

Idemitsu

Pada tahun 1972, IDEMITSU menubuhkan Petrochemical (M) Sdn Bhd, pengeluar resin plastik perintis di Malaysia. Kami telah mula menghasilkan Polystyrene, yang merupakan bahan penting untuk menyokong Pengembangan industri perkakas elektrik di negara-negara Asia.

Pada awal tahun 90-an, kami telah mengembangkan platform kami dengan bekerjasama dengan PETRONAS. Pada tahun 1997, usaha sama Styrene Monomer, Idemitsu SM (M) Sdn Bhd (IDEMITSU 70%, PETRONAS CHEMICALS GROUP 30%, yang terletak di Johor) telah diwujudkan. Dan Ethylene JV, Petronas Chemical Ethylene Sdn. Bhd. (IDEMITSU12.5%, PCG 87.5%, terletak di Terengganu) diwujudkan pada tahun 1995. Projek-projek ini telah menyelesaikan Rantai Nilai Styrene di Malaysia, dan menunjukkan potensi yang tinggi dalam model perniagaannya  berkaitanGas ke Polimer. Berdasarkan persekitaran yang baik , “Dasar Pandang ke Timur” dan sokongan daripada MIDA dan kehadiran PETRONAS yang signifikan, IDEMITSU telah beroperasi lebih daripada 4 dekad di Malaysia.

Idemitsu kagum dengan profesionalisme dan komitmen MIDA dalam memahami keperluan pelabur asing dan inisiatif yang diambil untuk menyelaraskan pertemuan dengan Agensi Kerajaan yang berkaitan.

Melangkah ke depan, IDEMITSU sedang mencari kemungkinan untuk memperluas kehadirannya dengan rakan dan rakan kongsi kami di Malaysia.

TwitterLinkedInFacebookWhatsApp
wpChatIcon