Globetronics Technology Berhad - MIDA | Malaysian Investment Development Authority
B. MelayuEnglish日本語简体中文한국어
contrastBtngrayscaleBtn oku-icon

|

plusBtn crossBtn minusBtn

|

This site
is mobile
responsive


Globetronics Technology Berhad

Globetronics Technology Berhad

Globetronics Technology Bhd. adalah pengeluar kontrak bersepadu bagi produk dan perkhidmatan berasaskan semikonduktor. Ia mula beroperasi pada tahun 1990 di sebuah kilang yang disewa di Pulau Pinang dengan nama Globetronics Sdn. Bhd. dengan dua pengasas rakyat Malaysia sebagai pekerja yang memantau operasi pembuatan syarikat multinasional yang berpangkalan di Pulau Pinang dari seluruh dunia. Sejak itu, syarikat ini berkembang pada kadar 30% setiap tahun dan hari ini, syarikat ini tersenarai di Papan Utama Bursa Saham Kuala Lumpur.

Ibu pejabat kami terletak di Pulau Pinang dan kini kami telah memperluaskan operasi kami di luar Malaysia untuk memenuhi keperluan pelanggan kami. 10 anak syarikat kami dan satu syarikat bersekutu di Malaysia, Filipina, Hong Kong dan China, dan pejabat penjualan di Amerika Syarikat, membangun dan menyediakan perkhidmatan dengan nilai tambah yang lebih tinggi, platform pakej / proses yang sangat kompetitif dan penyelesaian e-Perniagaan untuk pelanggan kami di peringkat global.

Kejayaan kami didorong oleh dasar Kerajaan yang mesra pelaburan, iklim politik yang stabil, infrastruktur yang luar biasa, dan tenaga kerja yang berdedikasi dan berkemahiran di Malaysia. Kejayaan yang luar biasa dalam operasi syarikat multinasional di Malaysia dalam 30 tahun terakhir telah menghasilkan sejumlah besar pekerja teknikal yang terlatih dan berkemahiran. Ini akan membolehkan Malaysia beralih ke aktiviti pengembangan dan perniagaan berkaitan dengan pembuatan nilai tambah dan harta intelek yang lebih tinggi.

Bagi pelabur sedia ada yang mencari pengembangan berterusan atau pelabur kali pertama, Malaysia telah menjadi pusat kecemerlangan pembuatan dan lokasi yang mempunyai pelbagai peluang untuk aktiviti R&D.

TwitterLinkedInFacebookWhatsApp
wpChatIcon