Fresenius Medical Care - MIDA | Malaysian Investment Development Authority
B. MelayuEnglish日本語简体中文한국어
contrastBtngrayscaleBtn oku-icon

|

plusBtn crossBtn minusBtn

|

This site
is mobile
responsive


Fresenius Medical Care

Fresenius Medical Care

Fresenius Medical Care adalah penyedia produk dan perkhidmatan bersepadu terbesar di dunia untuk individu yang menjalani dialisis kerana kegagalan buah pinggang kronik, keadaan yang mempengaruhi lebih daripada 2.5 juta individu di seluruh dunia. Dengan portfolio produk dan terapi dialisis yang inovatif, ia telah menetapkan standard tertinggi untuk rawatan pesakit yang mengalami kegagalan buah pinggang dan melalui rangkaian 3,250 klinik dialisis di Amerika Utara, Eropah, Amerika Latin, Asia Pasifik dan Afrika, Fresenius Medical Care menyediakan rawatan dialisis untuk lebih daripada 270,000 pesakit di seluruh dunia.

Sejak ditubuhkan pada tahun 2000, Fresenius Medical Care Malaysia telah berkembang menjadi peneraju pasaran produk hemodialisis dan penyedia produk dialisis peritoneal yang signifikan. Ia juga memberikan rawatan kepada sekitar 1,000 pesakit di rangkaian 18 klinik dialisis. Ia telah mengembangkan operasi pembuatannya di Malaysia, pada awalnya melalui sistem pembuatan Sistem Perawatan Osmosi Air Terbalik dan terkini dalam penyelesaian dialisis pembuatan kilang untuk memenuhi pasaran Malaysia dan pasaran yang berpotensi di Asia Tenggara.

Malaysia adalah destinasi yang menarik untuk pelaburan semasa dan pelaburan masa depan kerana lokasinya yang berada di tengah-tengah Asia, infrastrukturnya yang maju, keadaan politik yang stabil, tenaga kerja yang berpendidikan dan dasar kerajaan yang menyokong. Sokongan proaktif daripada pelbagai agensi kerajaan, seperti MIDA, PEMANDU, BioTech Corp, Invest KL dan kakitangannya yang hebat telah memudahkan usaha pelaburan FMC di Malaysia.

TwitterLinkedInFacebookWhatsApp
wpChatIcon