B. MelayuEnglish日本語简体中文한국어
contrastBtngrayscaleBtn oku-icon

|

plusBtn crossBtn minusBtn

|

This site
is mobile
responsive


BP Malaysia

BP Malaysia

BP merupakan salah satu syarikat minyak terkemuka di dunia berdasarkan jumlah permodalan pasaran dan rizab terbukti. BP beroperasi di seluruh dunia, dengan aktiviti perniagaan dan pelanggan di lebih daripada 100 negara dan mempunyai kira-kira 94,000 pekerja. BP mempunyai kepentingan dalam aktiviti penerokaan dan pengeluaran di 29 negara. Perniagaan utamanya adalah untuk mencari, menghasilkan dan memasarkan sumber tenaga semula jadi yang digunakan oleh dunia moden.

Setelah lebih daripada 40 tahun di Malaysia, BP telah mempelbagaikan aktiviti perniagaannya untuk menjadi pemain utama dalam sektor petrokimia yang menghasilkan etilena / polietilena dan asid asetik serta asid tereptalik tulen. Teknologi tenaga solar BP juga memberi impak positif di kawasan luar bandar. BP juga menghasilkan dan memasarkan produk pelincir di bawah jenama Castrol, BP dan Duckhams yang dihasilkan dan dicampur di kemudahan pengeluaran tempatan kami.

Jumlah pelaburan BP termasuk saham rakan kongsi adalah berjumlah AS $ 1.5 bilion, menjadikannya salah satu pelabur Britain terbesar di Malaysia dan menyediakan pekerjaan kepada lebih daripada 700 orang, selain daripada 500 pekerja JV.

BP tetap komited untuk bertindak secara bertanggungjawab dan beretika. Kami menjalankan program kemasyarakatan seperti Bimbingan Pelajar, Konservasi Kepelbagaian Bio, Santuari PenyuMa’Daera, tempat perlindungan penyu pertama di Malaysia dan Inisiatif Perubahan Iklim.

Sebagai Ketua Dewan Perniagaan British Malaysia, ketua Syarikat BP di Malaysia menyokong dan mengetuai forum bagi menggalakkan pertukaran pandangan dan pengalaman perniagaan, serta mempromosikan dan memupuk perkhidmatan perdagangan dan pelaburan antara Britain dan Malaysia.

TwitterLinkedInFacebookWhatsApp
wpChatIcon