Ibu pejabat baharu QES, komitmen terhadappertumbuhan dan inovasi di rantau ASEAN - MIDA | Malaysian Investment Development Authority
B. Melayu
contrastBtngrayscaleBtn oku-icon

|

plusBtn crossBtn minusBtn

|

This site
is mobile
responsive


Ibu pejabat baharu QES, komitmen terhadap
pertumbuhan dan inovasi di rantau ASEAN

Ibu pejabat baharu QES, komitmen terhadap
pertumbuhan dan inovasi di rantau ASEAN

09 Mac 2023

Ibu pejabat dan kemudahan baharu QES Group Bhd (QES) di Glenmarie, Shah Alam merupakan pencapaian utama dalam pertumbuhan syarikat yang berterusan dan komitmen terhadap kecemerlangan.

Ibu pejabat korporat lima tingkat yang dirasmikan semalam itu mempunyai jumlah keluasan kira-kira 88,000 kaki persegi dengan kemudahan pembuatan baharu merangkumi hampir 40,000 kaki persegi.

Seramai 190 tenaga pekerja menyokong aktiviti pengedaran dan pembuatan.

Pengarah Urusan Kumpulan Chew Ne Weng berkata acara itu menjadi bukti kepada komitmen syarikat terhadap pertumbuhan dan inovasi di rantau ASEAN.

“Ini hanyalah permulaan kepada lembaran baharu yang menarik untuk QES kerana kami berharap untuk terus memperluas kedudukan global kami dan cemerlang dalam setiap bidang produk dan perkhidmatan yang dipacu oleh teknologi kami,” katanya dalam satu kenyataan di sini.

Sementara itu, Pengarah Eksekutif Kanan Advokasi Polisi Pelaburan MIDA Sikh Shamsul Ibrahim Sikh Abdul Majid berkata, QES telah membuktikan sebagai sebuah syarikat yang bereputasi dan dipercayai dalam bidang mekatronik.

Menurutnya, komitmen QES terhadap inovasi, kualiti dan kepuasan pelanggan terus memacu kejayaan mereka dalam industri dan kemudahan itu telah disesuaikan dengan keperluan industri elektronik dan semikonduktor.

Ia merupakan satu langkah ke hadapan dalam industri kami, menawarkan prospek pekerjaan yang banyak untuk komuniti tempatan kita. Kami berbesar hati untuk menjadi sebahagian daripada majlis yang penting ini dan menjangka kemakmuran luar biasa yang akan dibawanya,” katanya.

Sumber: DagangNews

TwitterLinkedInFacebookWhatsApp
wpChatIcon