Carotech - MIDA | Malaysian Investment Development Authority
B. MelayuEnglish日本語简体中文한국어
contrastBtngrayscaleBtn oku-icon

|

plusBtn crossBtn minusBtn

|

This site
is mobile
responsive


Carotech

Carotech

Ini adalah merupakan salah satu daripada kisah kejayaan syarikat Malaysia, Carotech Bhd. Telah diperbadankan pada tahun 1992 dan merupakan kilang pertama dan satu-satunya yang terintegrasi di dunia untuk mengekstrak secara komersial kompleks tocotrienol (Tocominâ), bentuk Vitamin E semula jadi yang lebih dikenali sebagai Super Vitamin E ), kompleks karotena campuran (Carominâ), dan fitosterol (Steromaxâ) daripada buah sawit (Elaeis guineensis). Teknologi pengekstrakan dilindungi melalui paten sedunia – Paten AS No. 5,157,132. Kami juga baru-baru ini melancarkan ekstrak lycopene semula jadi daripada tomato (Lycomaxä).

Carotech memulakan pengeluaran pada tahun 1995 dan sejak itu berjaya menguasai kepakaran khusus dan menjadi pembekal utama fitonutrien, terutamanya kompleks tocotrienol sawit spektrum penuh Tocomina, ke seluruh dunia, dengan Amerika Syarikat, Eropah, Jepun dan Australia sebagai pasaran utamanya. Produk-produk ini dihasilkan mengikut keperluan dan spesifikasi khusus pelanggan dan digunakan dalam suplemen makanan, produk farmasi, makanan / minuman berfungsi, dan aplikasi kosmetik / perawatan diri.

Dalam memenuhi permintaan daripada pelanggan di seluruh dunia, Carotech dalam beberapa tahun terakhir ini telah memulakan penyelidikan dan pembangunan yang meluas untuk menambahkan nilai kepada rangkaian produk fitonutrien. Kini, ia menawarkan rangkaian produk tokotrienol dan karoten campuran, daripada minyak likat sehingga manik-manik dan serbuk / emulsi yang boleh disebarkan melalui air untuk pelbagai kegunaan. Inovasi terus berkembang dalam syarikat dengan perkembangan sistem penyampaian terkini untuk menjamin penyerapan fitonutrien secara optimum.

Pada tahun 1999, Carotech menubuhkan Carotech Incorporated, pejabat jualan dan pemasaran di seluruh dunia, di Amerika Syarikat. Pejabat baharu ini berfungsi untuk mengukuhkan kedudukan Carotech di pasaran AS dan di seluruh dunia dan memberikan perkhidmatan terbaik kepada pelanggan yang ada serta mewujudkan peluang baharu untuk syarikat itu.

Menyedari pentingnya menerapkan kawalan dan jaminan kualiti sepenuhnya, Carotech telah memulakan pelaksanaan amalan GMP di kilang. Syarikat induk Carotech, Hovid Bhd., merupakan salah satu syarikat farmaseutikal GMP yang terbesar di Malaysia. Bermotivasi tinggi dan berpandangan jauh, Hovid, bersama dengan Carotech, telah mencapai banyak kejayaan perintis dalam industri farmaseutikal tempatan. Hovid mengeluarkan lebih daripada 350 produk farmaseutikal generik, suplemen kesihatan, produk suntikan dan persediaan herba.

Melalui aktiviti eksport ke lebih daripada 30 negara di seluruh dunia, Hovid telah menyediakan pekerjaan kepada 400 pekerja dan merupakan syarikat perkilangan R&D dan farmaseutikal yang lengkap dengan portfolio eksport terbesar di antara semua syarikat farmaseutikal milik rakyat Malaysia.

Maklumat tambahan boleh didapati di laman web kami di www.hovid.com dan www.tocotrienol.org.

TwitterLinkedInFacebookWhatsApp
wpChatIcon