Singapura rakan strategik Johor - Onn Hafiz - MIDA | Malaysian Investment Development Authority
B. Melayu
contrastBtngrayscaleBtn oku-icon

|

plusBtn crossBtn minusBtn

|

This site
is mobile
responsive


Singapura rakan strategik Johor – Onn Hafiz

Singapura rakan strategik Johor – Onn Hafiz

05 Apr 2022

Singapura disifatkan sebagai rakan strategik utama Johor dalam usaha memulihkan ekonomi negeri itu pascapandemik COVID-19, kata Menteri Besar Johor, Datuk Onn Hafiz Ghazi.

Beliau berkata, negara seberang tambak itu adalah antara pelabur terbesar di Malaysia terutama di Johor.

Perkara itu dibincangkan beliau menerusi panggilan video dengan Menteri Pembangunan Negara Singapura, Desmond Lee, hari ini.

Lee turut mengucapkan tahniah kepada Onn Hafiz atas kelancaran pembukaan sempadan darat antara Malaysia dan Singapura pada 1 April lalu.
“Antara perkara yang kami bincangkan ialah langkah-langkah proaktif bagi meningkatkan hubungan antara rakyat Johor dan Singapura, lebih-lebih lagi selepas pintu sempadan dibuka.

“Kami juga berbincang serba sedikit berkenaan agenda ‘Joint Ministerial Committee Iskandar Malaysia-Singapura’ yang dipengerusikan secara bersama oleh Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Ekonomi), Datuk Seri Mustapa Mohamed, Menteri Pengangkutan Singapura, S Iswaran, Lee dan saya sendiri,” katanya beliau dalam satu kenyataan yang dimuat naik menerusi Facebook rasminya.

Onn Hafiz berkata, Johor dan Singapura mempunyai hubungan yang baik dan erat sejak sekian lama, malah ramai rakyat Singapura dan Johor mempunyai pertalian saudara.

“Semoga hubungan erat ini akan terus diperkukuhkan pada masa akan datang,” katanya.

Sumber: Bernama

TwitterLinkedInFacebookWhatsApp
wpChatIcon