Powerwell dapat kontrak RM40 juta - MIDA | Malaysian Investment Development Authority
B. Melayu
contrastBtngrayscaleBtn oku-icon

|

plusBtn crossBtn minusBtn

|

This site
is mobile
responsive


Powerwell dapat kontrak RM40 juta

Powerwell dapat kontrak RM40 juta

14 Mac 2022

Powerwell Holdings Bhd memperoleh kontrak bernilai RM40 juta bagi projek bangunan baharu kilang pengeluaran dan ujian semikonduktor syarikat multinasional terkemuka di Taman Teknologi Tinggi Kulim, Kedah.

Kontrak bagi pakej kerja bangunan utama daripada Tialoc Malaysia Sdn Bhd itu akan bermula pada akhir bulan ini dan disasarkan selesai menjelang Oktober 2022.

Di bawah kontrak itu, Powerwell akan membekal, memasang, menguji dan mentauliah suis voltan sederhana dan pengubah pengagihan kuasa untuk projek bangunan baharu kilang pengeluaran serta ujian semikonduktor syarikat multi-nasional terkemuka di Taman Teknologi Tinggi Kulim.

Pengarah Jualan Serantau Powerwell, Ir Aaron Leong, berkata pengeluar peralatan dan penyedia penyelesaian pengedaran kuasa elektrik voltan rendah dan sederhana itu menzahirkan penghargaan kepada Tialoc Malaysia atas kepercayaan mereka terhadap produk syarikat dan keyakinan terhadap jadual penghantarannya.

Beliau berkata, kontrak itu dijangka menyumbang secara positif kepada pendapatan disatukan dan aset bersih Powerwell untuk tahun kewangan berakhir 31 Mac 2023.

“Dengan kemajuan ekonomi Malaysia, kami optimis industri pembinaan dan infrastruktur akan menjadi lebih rancak.

“Ketika negara memasuki fasa endemik dan pembukaan semula sempadan pada April 2022, kami akan secara aktif melihat lebih banyak peluang tender, di peringkat tempatan dan serantau dengan memanfaatkan rekod prestasi yang terbukti,” katanya.

Kumpulan anak syarikat Powerwell pada dasarnya menyediakan penyelesaian pengagihan kuasa untuk peralatan voltan rendah (LV) dan voltan sederhana (MV).

Papan suis LV dan alat suis MV disesuaikan dan dihasilkan disesuaikan dengan keperluan khusus bangunan atau infrastruktur.

Kualiti produknya mematuhi piawaian global, dengan beberapa negara Asia menjadi pasaran eksport utamanya.

Sumber: Bernama

TwitterLinkedInFacebookWhatsApp
wpChatIcon