JETRO, MITI, MIDA anjur forum pelaburan dalam talian - MIDA | Malaysian Investment Development Authority
B. Melayu
contrastBtngrayscaleBtn oku-icon

|

plusBtn crossBtn minusBtn

|

This site
is mobile
responsive


JETRO, MITI, MIDA anjur forum pelaburan dalam talian

JETRO, MITI, MIDA anjur forum pelaburan dalam talian

16 Mac 2021

Pertubuhan Perdagangan Luar Jepun (JETRO) dengan kerjasama Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) serta Lembaga Pembangunan Pelaburan Malaysia (MIDA), akan menganjurkan forum pelaburan dalam talian bertajuk ‘Malaysia in its Present State’.

Forum itu akan diadakan pada 6 April depan mulai 2 petang waktu tempatan.

Menteri MITI, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali dijangka menyampaikan ucapan perasmian di forum itu disamping duta Jepun, Hiroshi Oka.

JETRO dalam satu kenyataan berkata forum itu akan meliputi persekitaran pelaburan am di Malaysia, dengan tumpuan kepada sektor yang mempunyai potensi yang baik termasuk industri pembuatan membabitkan produk dengan nilai tambahan yang tinggi, industri digital serta ibu pejabat serantau.

”Kami telah menjemput penceramah dari kerajaan Malaysia dan syarikat Jepun yang berpangkalan di Malaysia bagi menyampaikan topik mengenai persekitaran pelaburan terkini dan insentif yang ada,” katanya.

Forum ini juga akan memberi tumpuan khusus ke atas Johor, yang mana ia menempatkan salah satu koridor ekonomi yang utama iaitu Iskandar Malaysia.

“Dalam sesi ini, kami akan meneroka peluang pelaburan, memperkenalkan ekosistem digital dan menjelaskan trend syarikat Jepun yang melabur di negeri ini. “Ini akan menjadi peluang yang sangat baik bagi memahami keadaan semasa di Malaysia, khususnya  di tengah-tengah sekatan perjalanan untuk melawat Malaysia,” tambahnya.

Sumber: Bernama

TwitterLinkedInFacebookWhatsApp
wpChatIcon