Rangkaian 5G mampu lonjak daya saing ekonomi, tahap produktiviti dan nilai tambah industri - PM Ismail Sabri - MIDA | Malaysian Investment Development Authority
B. Melayu
contrastBtngrayscaleBtn oku-icon

|

plusBtn crossBtn minusBtn

|

This site
is mobile
responsive


Rangkaian 5G mampu lonjak daya saing ekonomi, tahap produktiviti dan nilai tambah industri – PM Ismail Sabri

Rangkaian 5G mampu lonjak daya saing ekonomi, tahap produktiviti dan nilai tambah industri – PM Ismail Sabri

22 Jul 2022

Perdana Menteri Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob menaruh keyakinan rangkaian 5G mampu melonjakkan daya saing ekonomi Malaysia serta tahap produktiviti dan nilai tambah industri.

Keyakinan itu dinyatakan Ismail Sabri semasa menerima kunjungan hormat Presiden dan Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan Ericsson Borje Ekholm di Putrajaya hari ini, yang tertumpu kepada perbincangan status terkini pelaksanaan rangkaian 5G di Malaysia.

Menerusi perkongsian di laman Facebook, Perdana Menteri berkata pelaksanaan rangkaian 5G mampu menjadi perintis kepada pembangunan prasarana dan liputan rangkaian 5G. 

“Saya berharap pelaksanaan rangkaian 5G mampu memberi impak positif terhadap liputan komunikasi kepada Keluarga Malaysia,” katanya.

Sementara itu Perdana Menteri berkata pada pertemuan itu, Ericsson turut menyatakan komitmen untuk terus mempergiatkan aktiviti dan pelaburan di Malaysia setelah 57 tahun bertapak di negara ini. 

Sumber: Bernama

TwitterLinkedInFacebookWhatsApp
wpChatIcon