Maxis ambil alih firma awan, Peering One - MIDA | Malaysian Investment Development Authority
B. Melayu
contrastBtngrayscaleBtn oku-icon

|

plusBtn crossBtn minusBtn

|

This site
is mobile
responsive


Maxis ambil alih firma awan, Peering One

Maxis ambil alih firma awan, Peering One

15 Jul 2021

Maxis Bhd mengambilalih Peering One Sdn Bhd, syarikat penyelesaian awan tempatan yang menumpukan kepada perkhidmatan pengurusan awan hibrid dan persendirian.

Langkah itu adalah usaha Maxis untuk memperkukuhkan kedudukan sebagai syarikat penyelesaian konvergen.

Syarikat telekomunikasi itu dalam kenyataannya hari ini berkata, pengambilalihan berkenaan memperkuatkan keupayaan Maxis sebagai penyedia penyelesaian awan sehenti, dengan penawaran lengkap bagi memenuhi spektrum penuh keperluan perniagaan.

“Pengambilalihan Peering One khususnya untuk kumpulan pakar profesional awan, pangkalan pelanggan dan kedudukan pasaran mereka yang kukuh, akan meningkatkan keupayaan Maxis untuk menawarkan penyelesaian awan terbaik bagi hibrid dan persendirian.

“Penyatuan Peering One dalam pasukan kami di Maxis adalah tonggak penting dalam perjalanan untuk menjadi penyedia penyelesaian awan terbaik kepada pelanggan dan mendalamkan lagi kepakaran domain,” menurut Ketua Pegawai Perniagaan Perusahaan Maxis, Paul McManus.

Beliau berkata, pengambilalihan itu juga memperkukuh komitmen Maxis untuk menyokong inisiatif MyDIGITAL bagi mengubah Malaysia menjadi pemimpin serantau dalam ekonomi digital dan memberikan yang terbaik kepada rakyat dan teknologi bagi membolehkan perniagaan dan negara untuk terus meneraju.

Peering One mempunyai pengalaman lebih 10 tahun dalam menyediakan perkhidmatan awan dan ICT kepada pelanggan perusahaan di Malaysia.

Sumber: Bernama

TwitterLinkedInFacebookWhatsApp
wpChatIcon