K-Star Sports, AT Systematization Bekerjasama Pasarkan Sarung Tangan Ke China, Taiwan - MIDA | Malaysian Investment Development Authority
B. Melayu
contrastBtngrayscaleBtn oku-icon

|

plusBtn crossBtn minusBtn

|

This site
is mobile
responsive


K-Star Sports, AT Systematization Bekerjasama Pasarkan Sarung Tangan Ke China, Taiwan

K-Star Sports, AT Systematization Bekerjasama Pasarkan Sarung Tangan Ke China, Taiwan

04 Jan 2021

K-Star Sports Ltd, yang tersenarai di Bursa Malaysia, akan bekerjasama dengan penggiat industri sarung tangan baharu, AT Systematization Bhd (ATS) bagi mempromosikan, memasarkan dan menjual sarung tangan perubatan yang dihasilkan ATS ke China dan Taiwan. 

Syarikat kasut dan pakaian sukan itu, yang beribu pejabat di Wilayah Fujian China, berkata anak syarikat milik penuhnya K Star Healthcare Sdn Bhd hari ini menandatangani perjanjian pembelian sementara bersama anak syarikat ATS, AT Glove Engineering Sdn Bhd. 

K-Star berkata ia mempunyai rangkaian pangkalan jualan yang luas di China dan Taiwan.

“Masa pendahuluan yang lebih cepat untuk penghantaran oleh ATS berbanding pemain yang ada sekarang juga memberi kelebihan kepada kedua syarikat untuk memanfaatkan pasaran China,” kata kumpulan itu dalam satu kenyataan.

Pengerusi Eksekutif K-Star Ding Jianping berkata permintaan terhadap sarung tangan getah masih kekal kukuh meskipun terdapat vaksin COVID-19.

“Ini kerana peningkatan kes jangkitan tidak menunjukkan tanda-tanda penurunan. Selain daripada itu, pengedaran vaksin secara besar-besaran dan kesannya akan mengambil masa.

“Sarung tangan tetap diperlukan untuk pengujian dan pemberian vaksin,” katanya. 

AT Glove akan membantu K-Star dalam mendapatkan lesen eksport atau import yang diperlukan atau kebenaran lain yang perlu untuk mengeksport dari Malaysia ke China dan / atau Taiwan, kata Ding.

Sementara itu, Pengarah Urusan ATS Choong Lee An berkata sejak pembukaan kilang pengeluaran sarung tangan pada akhir Disember 2020, ATS menerima banyak pertanyaan mengenai produk mereka.

“Sebagai pemain baharu dalam industri ini bermakna kami harus mempunyai masa penghantaran yang lebih pantas, berbanding mendapatkannya daripada pemain sedia ada. Selain itu, produk kami mendapat kelulusan Sijil CE Eropah, yang memberikan keyakinan kepada para pelanggan kami,” kata Choong.

Sumber: Bernama

TwitterLinkedInFacebookWhatsApp
wpChatIcon