Huawei berhasrat sokong Malaysia dalam ekonomi digital di bawah PM baharu - MIDA | Malaysian Investment Development Authority
B. Melayu
contrastBtngrayscaleBtn oku-icon

|

plusBtn crossBtn minusBtn

|

This site
is mobile
responsive


Huawei berhasrat sokong Malaysia dalam ekonomi digital di bawah PM baharu

Huawei berhasrat sokong Malaysia dalam ekonomi digital di bawah PM baharu

24 Ogo 2021

Huawei Technologies (Malaysia) Sdn Bhd berhasrat untuk menyokong Malaysia dalam membangun dan memperkukuh ekonomi digitalnya di bawah kepimpinan serta pentadbiran Perdana Menteri Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob yang baharu dilantik.

Ketua Pegawai Eksekutifnya Michael Yuan berkata sejak 20 tahun lepas, Huawei telah diberikan penghormatan untuk bersama dengan Malaysia dalam perjalanan ke arah transformasi digitalnya.

“Sepanjang tempoh itu, kami telah menyaksikan pertumbuhan mengagumkan serta sukar dipercayai berkat bakat luar biasa dan kepimpinan digital negara yang cemerlang.

“Justeru, Huawei sentiasa bersedia dan sanggup, sebagai peneraju teknologi global, untuk terus menjadi penyumbang berharga kepada kemajuan digital Malaysia menerusi kepakaran serta sumber teknologi kami, dan dalam usaha memperkukuh kedudukan negara ini sebagai Hab Digital Asean,” menurutnya dalam satu kenyataan.

Sambil mengucapkan tahniah kepada Ismail Sabri yang dilantik sebagai Perdana Menteri kesembilan Malaysia pada 21 Ogos lepas, Yuan berkata: “Kami mendoakan agar Perdana Menteri diberikan kesihatan yang baik dan kejayaan yang cemerlang, serta memperoleh keamanan, kestabilan, kemajuan dan kemakmuran untuk rakyat Malaysia di bawah kepimpinan beliau.”

Ahli Parlimen Bera itu mengangkat sumpah jawatan di hadapan Yang di-Pertuan Agong Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah di Istana Negara.

Sumber: Bernama

TwitterLinkedInFacebookWhatsApp
wpChatIcon