Glomac Bekerjasama Dengan TNB Teroka Perniagaan Kemudahan Tenaga Solar, Hijau - MIDA | Malaysian Investment Development Authority
B. Melayu
contrastBtngrayscaleBtn oku-icon

|

plusBtn crossBtn minusBtn

|

This site
is mobile
responsive


Glomac Bekerjasama Dengan TNB Teroka Perniagaan Kemudahan Tenaga Solar, Hijau

Glomac Bekerjasama Dengan TNB Teroka Perniagaan Kemudahan Tenaga Solar, Hijau

17 Apr 2023

Anak syarikat 51 peratus milik Glomac Bhd, Glomac Technology Sdn Bhd, memeterai perjanjian dengan Tenaga Nasional Bhd untuk meninjau potensi peluang perniagaan dalam kemudahan tenaga solar dan hijau. 

Dalam makluman kepada Bursa Malaysia, Glomac berkata Memorandum Persefahaman (MoU) telah ditandatangani hari ini (17 April 2023) dan akan kekal berkuat kuasa selama 24 bulan dari tarikh dimeterai.

“Bagaimanapun, jika pihak-pihak berkenaan memutuskan untuk melanjutkan perjanjian secara bertulis melalui persetujuan bersama atau ditamatkan lebih awal secara bertulis oleh mana-mana pihak mengikut peruntukan dalam MoU tersebut,” katanya.

Glomac berkata MoU itu tidak akan memberi sebarang impak ke atas modal saham dan pegangan saham pemegang saham utama dalam Glomac dan dijangka tidak memberi sebarang impak yang ketara dan serta-merta ke atas pendapatan, aset bersih dan nisbah hutang Glomac Group untuk tahun kewangan berakhir 30 April 2023.

Sumber: Bernama

TwitterLinkedInFacebookWhatsApp
wpChatIcon