B. Melayu
contrastBtngrayscaleBtn oku-icon

|

plusBtn crossBtn minusBtn

|

This site
is mobile
responsive


Firma Perancis rancang bina kemudahan MRO di Malaysia

Firma Perancis rancang bina kemudahan MRO di Malaysia

28 Sep 2021

ExecuJet MRO Services, syarikat penyelenggaraan, pembaikan dan baik pulih pesawat (MRO) milik sepenuhnya Dassault Aviation SA dari Perancis, merancang untuk membina sebuah kemudahan MRO baharu di Malaysia.

ExecuJet MRO Services ketika ini sudah mempunyai kemudahan perkhidmatan MRO berpusat di lapangan terbang Subang di Selangor.

Presiden dan Pengasas ExecuJet MRO Services, Graeme Duckworth, berkata syarikat itu juga sedang membangunkan satu lagi kemudahan MRO di Dubai yang akan dibuka pada separuh pertama 2022.

“ExecuJet kini sedang berkembang lebih jauh, dengan Malaysia dan Dubai menjadi kawasan pertumbuhan utama kami.

“Ini adalah asas bagi strategi Dassault untuk memastikan kami sentiasa mempunyai tahap kapasiti dan kemampuan yang tepat untuk pelanggan di mana sahaja mereka memerlukannya dan ini menyokong rancangan pertumbuhan ExecuJet dengan baik.

“Walaupun menghadapi persaingan yang sengit, kami memiliki pangkalan pelanggan yang sangat setia, yang terus berkembang,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Meraikan ulang tahun ke-30 tahun ini, ExecuJet MRO Services kini mempunyai kemudahan MRO di Afrika, Asia, Australasia, Eropah dan Asia barat.

Mempunyai pengkhususan dalam rangka udara, avionik dan penyelenggaraan mesin, jurutera ExecuJet MRO Services dilatih oleh kilang dan diperakui untuk pelbagai pesawat termasuk Dassault, Bombardier, Embraer, Gulfstream dan Hawker.

Sumber: Berita Harian

TwitterLinkedInFacebookWhatsApp
wpChatIcon