D'nonce akan pelbagaikan perniagaan dalam pembuatan dan label pita lekat sendiri - MIDA | Malaysian Investment Development Authority
B. Melayu
contrastBtngrayscaleBtn oku-icon

|

plusBtn crossBtn minusBtn

|

This site
is mobile
responsive


D’nonce akan pelbagaikan perniagaan dalam pembuatan dan label pita lekat sendiri

D’nonce akan pelbagaikan perniagaan dalam pembuatan dan label pita lekat sendiri

11 Ogo 2022

D’Nonce Technology Bhd (DTB) telah mencadangkan untuk memperoleh keseluruhan pegangan dalam Komark (Thailand) Company Ltd pada harga RM9.1 juta daripada anak syarikat milik penuh Komarkcorp Bhd, General Labels & Labeling (M) Sdn Bhd dan mempelbagaikan perniagaannya menjadi pembuatan dan penjualan label pelekat sendiri.

“Syarikat menjangkakan sumbangan yang terhasil daripada cadangan pengambilalihan itu adalah lebih daripada 25 peratus daripada aset bersih dan/atau keuntungan bersih kumpulan pada masa hadapan,” katanya dalam makluman kepada Bursa Malaysia hari ini.

Kumpulan DTB terlibat dalam pembungkusan dan penyelesaian reka bentuk; perkhidmatan kejuruteraan polimer jitu; ‘cleanroom’ dan perkhidmatan pembuatan kontrak; dan pengurusan rantaian bekalan serta jualan dan pengedaran produk.

‘Cleanroom’ adalah bilik bersih sebuah ruangan fasiliti, persekitarannya dikawal supaya menjadi sangat bersih.

Sementara itu, DTB juga telah mencadangkan terbitan hak boleh lepas sehingga 434.69 juta saham berdasarkan satu saham hak bagi setiap satu saham sedia ada yang dipegang pada tarikh kelayakan yang akan ditentukan kemudian.

“Kami juga telah mencadangkan untuk menamatkan skim opsyen saham pekerja (ESOS) sedia ada syarikat,” katanya.

Sumber: Bernama

TwitterLinkedInFacebookWhatsApp
wpChatIcon