B. MelayuEnglishDeutsch日本語简体中文한국어
contrastBtngrayscaleBtn oku-icon

|

plusBtn crossBtn minusBtn

|

This site
is mobile
responsive


Machinery & Metal – Produk Fabrikasi Logam

Produk Logam
Fabrikasi

Sebagai sebuah sektor yang telah lama matang dan menjangkaui fasa pertumbuhan industri, industri keluaran logam fabrikasi Malaysia merangkumi proses pembentukan logam bernilai tambah yang diperlukan dalam pembuatan mesin, komponen, struktur untuk pelbagai industri.

Industri keluaran logam fabrikasi dikuasai oleh pemain PKS tempatan yang melakukan fabrikasi logam sederhana dalam sektor perkilangan dan perkhidmatan. Ini melibatkan proses tertentu seperti aktiviti lenturan, kimpalan dan pemasangan.

Keluaran logam fabrikasi juga digunakan dalam industri minyak dan gas luar pesisir, pembinaan awam dan industri M&E serta kilang pemprosesan. Ini melibatkan pembuatan tangki, tong dram, kotak logam, tin timah, perabot & kelengkapan logam, wayar & produk wayar dan barang kegunaan harian.

65.6%

Pelaburan Domestik

(RM581.7 juta)

RM886.8 juta

Jumlah Pelaburan Diluluskan pada tahun 2021

80%

34.4%

Pelaburan Asing

(RM305.1 juta)

RM886.8 juta

Jumlah Pelaburan Diluluskan pada tahun 2021

65.6%

Pelaburan Domestik

(RM581.7 juta)

34.4%

Pelaburan Asing

(RM305.1 juta)

34

Projek Diluluskan

1,214

Projek Diluluskan

Untuk statistik lanjut, sila klik di sini.

Memulakan Perniagaan

MIDA menyediakan sokongan menyeluruh kepada perniagaan anda apabila anda mempertimbangkan kelebihan daya saing dan perbandingan yang ditawarkan oleh Malaysia untuk pelaburan anda. Terokai sumber, pelbagai kemudahan atau perkhidmatan perundingan khusus kami untuk membantu anda mengembangkan operasi di sini.
Ketahui lebih lanjut mengenai borang dan garis panduan penting untuk membantu anda memulakan perjalanan anda dalam sektor perkilangan di Malaysia.
Hantar permohonan anda untuk mendapatkan Lesen Perkilangan atau insentif lain di sini.
wpChatIcon