This site
is mobile
responsive


Machinery & Metal – Produk Fabrikasi Logam

Produk Fabrikasi
Logam

Sebagai sebuah sektor yang telah lama matang dan menjangkaui fasa pertumbuhan industri, industri keluaran logam rekaan Malaysia merangkumi proses pembentukan logam bernilai tambah yang diperlukan dalam pembuatan mesin, komponen, struktur untuk pelbagai industri.

Industri keluaran logam rekaan dikuasai oleh pemain PKS tempatan yang melakukan fabrikasi logam sederhana dalam sektor perkilangan dan perkhidmatan. Ini melibatkan proses tertentu seperti aktiviti lenturan, kimpalan dan pemasangan.

Keluaran logam rekaan juga digunakan dalam industri minyak dan gas luar pesisir, pembinaan awam dan industri M&E serta kilang pemprosesan. Ini melibatkan pembuatan tangki, tong dram, kotak logam, tin timah, perabot & kelengkapan logam, wayar & produk wayar dan barang kegunaan harian.

72.5%

Pelaburan Domestik

(RM1.4 bil))

RM1.9 bil

Jumlah Pelaburan Diluluskan pada tahun
2020

80%

27.5%

Pelaburan Asing

(RM536.5 juta)

RM1.9 bil

Jumlah Pelaburan Diluluskan pada tahun
2020

72.5%

Pelaburan Domestik

(RM1.4 bil))

27.5%

Pelaburan Asing

(RM536.5 juta)

Memulakan Perniagaan

MIDA menyediakan sokongan menyeluruh kepada perniagaan anda apabila anda mempertimbangkan kelebihan daya saing dan perbandingan yang ditawarkan oleh Malaysia untuk pelaburan anda. Terokai sumber, pelbagai kemudahan atau perkhidmatan perundingan khusus kami untuk membantu anda mengembangkan operasi di sini.
Ketahui lebih lanjut mengenai borang dan garis panduan penting untuk membantu anda memulakan perjalanan anda dalam sektor perkilangan di Malaysia.
Hantar permohonan anda untuk mendapatkan Lesen Perkilangan atau insentif lain di sini.
wpChatIcon
X