Mah Sing, CECC jalin kerjasama tingkat pelaburan Malaysia-China - MIDA | Malaysian Investment Development Authority
B. Melayu
contrastBtngrayscaleBtn oku-icon

|

plusBtn crossBtn minusBtn

|

This site
is mobile
responsive


Mah Sing, CECC jalin kerjasama tingkat pelaburan Malaysia-China

Mah Sing, CECC jalin kerjasama tingkat pelaburan Malaysia-China

04 Apr 2023

Mah Sing Group Bhd (Mah Sing) menjalin kerjasama dengan China Electronic Chamber of Commerce (CECC) bagi membantu pelaburan dan perkongsian strategik antara Malaysia dan China.

Pengarah Urusan Mah Sing, Tan Sri Leong Hoy Kum, berkata Mah Sing akan bersama dengan CECC bagi membantu pelabur China membina kemudahan pembuatan di Malaysia serta mempromosikan perkongsian strategik antara kedua negara.

Beliau berkata, langkah itu adalah disebabkan penyertaan Mah Sing sebagai delegasi perniagaan peringkat tinggi dalam Forum Perniagaan Malaysia-China 2023 di Beijing baru-baru ini.

“Mah Sing menyokong usaha kerajaan dalam membawa masuk pelaburan China dan akan bekerjasama dengan CECC untuk menyediakan perkhidmatan sehenti kepada pelabur dari negara itu.

“Ia bagi membolehkan mereka membiasakan diri dengan pantas iklim hartanah serta industri pembuatan dan dasar pelaburan negara,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Hoy Kum berkata, Mah Sing akan menyokong ahli CECC, daripada mencari sumber hartanah kepada menyediakan kemudahan pengeluaran sehingga mengeksport barangan untuk pasaran antarabangsa.

Beliau berkata, kumpulan mempunyai lebih daripada 40 tahun pengalaman keusahawanan dalam pembuatan dan pembangunan hartanah di Malaysia.

Justeru itu katanya, kumpulan yakin pengalaman luasnya akan menjadikannya rakan kongsi yang ideal untuk syarikat China yang ingin melabur di Malaysia.

“Hubungan kami dengan syarikat China ini juga akan membantu mengembangkan hubungan ekonomi dan perdagangan Malaysia-China,” katanya.

Mengulas lanjut, Hoy Kum berkata, dengan rekod prestasi hampir 30 tahun dalam pembangunan hartanah dan lebih daripada 40 tahun kepakaran pembuatan, kumpulan berada pada kedudukan yang baik untuk menyediakan perkhidmatan sehenti yang komprehensif.

Beliau berkata, Mah Sing juga adalah rakan kongsi yang ideal untuk perniagaan China yang ingin melabur dan berkembang dengan cepat di Malaysia dan rantau ini .

“Selain pelanggan Malaysia, Mah Sing telah menarik pelabur antarabangsa dari China, Singapura, Australia dan Indonesia untuk hartanah mereka.

“Bahagian pembuatan Mah Sing mempunyai perkongsian dengan banyak pelanggan Fortune 500, memberikannya perspektif yang baik tentang keperluan pengeluar.

“Perspektif pengguna akhir ini berguna untuk memahami dan memenuhi keperluan ahli CECC yang ingin memasuki pasaran Malaysia untuk pengembangan antarabangsa mereka,” katanya.

Sumber: Berita Harian

TwitterLinkedInFacebookWhatsApp
wpChatIcon