Advancecon Memeterai Perjanjian Pembelian Tenaga Dengan Dua Syarikat - MIDA | Malaysian Investment Development Authority
B. Melayu
contrastBtngrayscaleBtn oku-icon

|

plusBtn crossBtn minusBtn

|

This site
is mobile
responsive


Advancecon Memeterai Perjanjian Pembelian Tenaga Dengan Dua Syarikat

Advancecon Memeterai Perjanjian Pembelian Tenaga Dengan Dua Syarikat

11 Jan 2021

Advancecon Holdings Bhd akan menjana jumlah kapasiti sebanyak 993.96 kilowatt (kWp) tenaga solar di bawah skim Pemeteran Tenaga Bersih berikutan pemeteraian perjanjian pembelian tenaga dengan dua syarikat hari ini.

Anak syarikat milik penuhnya, Advancecon Solar Sdn Bhd, menandatangani perjanjian selama 21 tahun dengan Prominent Image Sdn Bhd dan Oon Corp Resources (M) Sdn Bhd, untuk mereka bentuk, membina, memasang, memiliki, mengendali serta menyelenggara sistem penjanaan tenaga solar fotovolta. 

”Sistem penjanaan tenaga solar fotovolta untuk Prominent Image (di Rawang, Selangor) akan mempunyai kapasiti penjanaan akhir sebanyak 342.32 kWp selepas semua kajian dan kerja reka bentuk yang konklusif dijalankan. 

”Tarikh operasi komersialnya dijangka bermula pada suku pertama 2021,” kata kontraktor perkhidmatan kerja tanah dan kejuruteraan awam itu dalam satu kenyataan hari ini. 

Sementara itu, Advancecon berkata pemasangan untuk dua premis Oon Corp di Senawang, Negeri Sembilan, akan mempunyai kapasiti generasi akhir sebanyak 651.64 kWp. 

”Operasi komersialnya dijangka bermula pada suku kedua 2021,” tambahnya lagi. 

Sumber: Bernama

TwitterLinkedInFacebookWhatsApp
wpChatIcon