Logo

Testimoni

 

A 6  Testimoni
Academic Medical Centre Sdn Bhd

Academic Medical Centre Sdn. Bhd. melalui inisiatif dengan Unit Kerjasama Awam-Swasta, Jabatan Perdana Menteri telah menubuhkan Universiti Perdana yang dijangka menjadi hab pendidikan dan penyelidikan bagi penjagaan kesihatan di rantau ini. Universiti Perdana merupakan universiti penjagaan kesihatan bertaraf dunia dan mempunyai kemudahan perubatan termasuk sekolah perubatan, pelbagai kepakaran hospital,pengajaran dan pusat penyelidikan sains hayat. Projek ini akan mewujudkan 377 peluang pekerjaan dan 94 peratus daripadanya terdiri daripada rakyat Malaysia.

Agilent Technologies

Sebagai sebuah syarikat pengukuran terkemuka di dunia, Agilent bekerjasama rapat dengan jurutera, ahli-ahli sains dan penyelidik di seluruh dunia untuk memenuhi perkembangan teknologi komunikasi, elektronik, sains hayat dan kawasan analisis kimia. Kami memberi khidmat kepada pelanggan di 110 negara dengan tenaga kerja global seramai19,000. Ibu pejabat kami berada di Santa Clara, California, Amerika Syarikat, tetapi kami bangga untuk mengatakan bahawa tapak operasi kami yang terbesar adalah di Pulau Pinang, Malaysia.

Alcatel

Tren dalam pasaran yang berkembang dan globalisasi yang bermula beberapa tahun yang lalu kehadirannya di pasaran asing. Alcatel merupakan salah satu daripada syarikat telekomunikasi yang utama dalam dunia. Menyedari potensi pertumbuhan besar pasaran Asia, Alcatel memilih Malaysia sebagai platform serantau bagi kegiatan industri pemasaran.

Altera

Altera Corporation, sebuah firma semikonduktor berpangkalan di San Jose California, menyediakan peranti logik boleh atur cara (PLDs) - khususnya, dalam bidang yang diprogramkan tatasusunan pintu, atau FPGAs, yang digunakan dalam pelbagai reka bentuk kejuruteraan elektrik - dari komunikasi dan penyiaran tanpa wayar dan berwayar untuk mereka bentuk seni sistem untuk pasaran automotif, perindustrian dan ketenteraan.

Aurum Healthcare

Aurum Healthcare menyediakan industri peranti perubatan kepada hospital, makmal klinikal dan pengedar. Syarikat Aurum Healthcare sentiasa terbabit dalam industri dan penjagaan kesihatan profesional untuk meningkatkan peralatan perubatan, memastikan bahawa pelanggan terus mempunyai akses kepada peranti perubatan yang berkualiti tinggi, selamat dan kos efektif.

Avialite Sdn Bhd

Avialite Sdn. Bhd. telah ditubuhkan pada November 2004, prototaip model pertama intensiti rendah LED cahaya penerbangan Li-3280 penyelidikan secara kecil kecilan dijalankan di Kuala Lumpur. Idea awal pembuatan lampu halangan penerbangan di Malaysia telah tercetus apabila pemasaran lampu penerbangan diimport di Malaysia menjadi sangat sukar kerana peningkatan mata wang Euro pada awal tahun 2000 dan pengeluar Eropah lambat untuk mengikuti trend teknologi LED yang baru. Mempunyai semangat yang besar dan kepentingan dalam bidang elektronik sebagai jurutera yang mempunyai semangat yang besar dan kepentingan dalam bidang elektronik dan berkelayakan dalam E & E, Ir. A. L. Chew mula mereka bentuk dan membina sebuah cahaya penerbangan LED.

B 5  Testimoni
BASF Petronas Chemicals

Sejak penubuhannya pada tahun 1997, BASF PETRONAS Chemicals Sdn Bhd telah mencatat pelbagai peristiwa penting di sepanjang penbuhannya. Dengan jumlah pelaburan sebanyak RM3.4 bilion, syarikat itu menganggap Malaysia sebagai lokasi penting dan strategik untuk mengadakan pelaburan perniagaan di rantau Asia.

B.Braun Medical Industries

B Braun Medical Industries Sdn. Bhd. - Pada tahun 2006, B. Braun Medical Industries Sdn. Bhd. (BMI), loji Pulau Pinang telah diiktiraf sebagai Pusat Global Excellence (CoE) untuk produk Akses intravena termasuk R & D dan teknologi pengeluaran. Pengeluaran dalam B. Braun Medical Industries Pulau Pinang yang dieksport ke Amerika Syarikat, Jepun, Jerman dan beberapa pasaran utama di seluruh dunia.

BenQ

BenQ Sdn. Bhd. (sebelum ini dikenali sebagai Acer Technologies Sdn. Bhd.) telah diperbadankan pada tahun 1989. Tertarik kepada Malaysia dengan persekitaran yang mesra perniagaan dan kestabilan politik, insentif cukai, infrastruktur yang baik, tenaga kerja yang produktif dan kerajaan pro-aktif.

BP Malaysia

BP adalah salah satu syarikat minyak yang terkemuka di dunia berasaskan permodalan pasaran dan rizab. Ia beroperasi di peringkat global, dengan aktiviti perniagaan dan pelanggan lebih daripada 100 buah negara dan kira-kira 94,000 pekerja. BP mempunyai penerokaan dan pengeluaran yang berkepentingan di 29 negara. Perniagaannya adalah mencari, menghasilkan dan memasarkan bergantung kepada sumber tenaga semula jadi di mana dunia moden.

BMW Malaysia

BMW Malaysia Sdn. Bhd. telah membina platform yang kukuh. BMW Group Malaysia telah ditubuhkan pada Ogos 2003 dan mempunyai tanggungjawab tempatan dan serantau. Dengan empat fungsi utama, syarikat iaitu salah satu bahagian penting dalam rangkaian Asia Kumpulan BMW. Fungsi-fungsi ini dijalankan oleh Syarikat National Sales (BMW Malaysia Sdn Bhd), yang mengedarkan kereta BMW dan MINI dan motosikal BMW; Pusat Data Group, salah satu daripada tiga hab global bagi perkhidmatan IT hujung-ke-akhir; Pusat Latihan Serantau di mana pakar-pakar dari seluruh dunia BMW yang terlatih dan Pusat Pengedaran Bahagian di Pelabuhan Tanjung Pelepas yang perkhidmatan 19 pasaran di Asia Pasifik.

C 2  Testimoni
Cititel

Cititel Express Kota Kinabalu dimiliki oleh Lagenda Sutera (M) Sdn Bhd, 100% syarikat milik IGB Corporation Berhad ( "IGB"), sebuah hotel tiga bintang yang dibangunkan di bawah jenama Cititel Express. Ia adalah pembangunan hotel IGB pertama di Sabah, Malaysia Timur dan kos pembinaan hotel adalah berjumlah sekitar RM35 juta. Pembinaan hotel mengambil masa dua tahun untuk disiapkan dan dibuka untuk perniagaan pada Ogos 2009. Hotel ini kini mempunyai lebih daripada 60 pekerja dan kebanyakan mereka adalah kakitangan tempatan.

Carotech

Salah satu kisah kejayaan di Malaysia, Carotech Bhd. telah ditubuhkan pada tahun 1992 yang merupakan kilang bersepadu pertama di dunia yang mengeluarkan ekstrak tocotrienol (Tocominâ) kompleks secara komersial, satu bentuk Vitamin E semulajadi yang sangat mujarab dan ia lebih dikenali sebagai Super Vitamin E, campuran karotena (Carominâ) kompleks dan phytosterols (Steromaxâ) dari buah kelapa (Elaeis guineensis). Teknologi pengekstrakan dilindungi melalui paten dunia - US Patent No 5.157.132. Kami juga baru-baru ini melancarkan satu ekstrak lycopene semula jadi daripada tomato (Lycomaxä).

China Shipping Group Company

China Wilayah Penghantaran Holdings Sdn Bhd adalah anak syarikat China Shipping Group Company, sebuah konglomerat perkapalan berpangkalan di Shanghai. Dalam usaha untuk membina pelbagai rangkaian feeder di Asia Timur, Syarikat China Shipping Group mengambil keputusan untuk memindahkan Pejabat Serantau Asia Tenggara dari Singapura ke Malaysia. Dua tujuan penempatan semula ini adalah untuk menghubungkan Pelabuhan Barat, Pelabuhan Kelang dengan negara-negara ASEAN dan juga untuk lebih terlibat dalam aktiviti pemasaran di Malaysia. China Shipping menduduki tempat kedua di kalangan pengendali utama di Westport, Pelabuhan Kelang pada tahun 2005.

D 4  Testimoni
Daimler Chrysler

Mercedes-Benz mempunyai warisan yang lama dan kaya di Malaysia di mana ianya bermula pada awal abad ke-20 apabila Sultan Johor membeli Mercedes-Benz pertama beliau. Jualan rasmi kenderaan Mercedes-Benz bermula pada tahun 1951 dengan Cycle & Carriage sebagai pengedar francais. Hari ini, Mercedes-Benz C-Class, E-Class dan S-Class kereta penumpang dipasang dalam negara, begitu juga komersial casis bagi bas dan lori. Model khusus yang lain seperti A-Class, M-Class, C-Class Sport Coupe, CLK dan SL diimport sepenuhnya.

Dell

'The Asia Pacific Customer Centre2 (APCC2)', kilang terbaru Dell Asia di Pulau Pinang, bersedia untuk memainkan peranan penting dalam pengembangan serantau syarikat itu untuk tempoh tiga tahun akan datang. Beroperasi sejak Mac 2001, kemudahan itu adalah lima kali lebih besar daripada kilang Dell yang sedia ada dan mempunyai dua kali ganda kapasiti. APCC2 mampu menghasilkan dua juta unit komputer riba, komputer peribadi dan pelayan setiap tahun.

Dutch Lady

Dutch Lady Milk Industries Berhad ( "Dutch Lady") adalah perintis dalam produk tenusu berkualiti berjenama di Malaysia. Kehadiran syarikat itu di Malaysia bermula selepas Perang Dunia Kedua. Pada tahun 1963, syarikat induk Belanda, Royal Friesland Foods NV ( "RFF"), mempunyai keyakinan terhadap negara baru dan membina kilang pertamanya di tapak seluas 10 ekar di Petaling Jaya dan DLMI telah menjadi syarikat tenusu pertama yang disenaraikan di Bursa Saham tempatan pada tahun 1968.

Dyson

Pada tahun 1978, James Dyson, tidak berpuas hati dengan bahagian atas pembersih vakum yang sentiasa tersumbat dengan debu dan kehilangan sedutan, mengoyakkan beg dan mula membangunkan pembersih vakum sendiri. Selepas lima tahun dan bermain-main dengan 5,127 prototaip, Dyson akhirnya menyempurnakan teknologi multi-taufan. Reka bentuk berpaten menggunakan daya emparan untuk memisahkan kotoran, habuk dan serpihan dari udara tanpa kehilangan sedutan dan tanpa beg. Telah banyak syarikat terkenal, bank dan pemodal teroka, ia adalah di Jepun, rumah elektronik pengguna, yang Dyson dapat lesen teknologinya. Selepas itu, Dyson direka dan menyelia pembuatan G-Force, yang dilancarkan pada tahun 1986.

E 3  Testimoni
Eastman

Keputusan Eastman Chemical Company untuk membina 30,000 tan setahun tumbuhan kopoliester plastik di Pahang, Malaysia adalah berdasarkan kajian dua tahun daripada 11 tapak di empat negara di Asia Tenggara. Empat belas faktor telah dinilai, termasuk akses ke pasaran di rantau ini, akses kepada harga bahan mentah yang kompetitif, adanya tenaga kerja yang berkebolehan, persekitaran yang mesra perniagaan dan logistik. Secara keseluruhannya, kawasan Perindustrian Gebeng, Kuantan menawarkan kombinasi kualiti terbaik dan menjadi penghubung antara Asia dan kilang greenfield pertama milik penuh Eastman di rantau ini.

Elektrisola

Lebih daripada 10 tahun yang lalu, Kumpulan Elektrisola, pengeluar terbesar bagi dawai tembaga magnet halus dan dawai tembaga magnet paling halus/ultra halus di dunia telah mula mencari tapak untuk kilang pertama di Asia. Selepas perbandingan terperinci daripada lokasi yang mungkin iaitu di Asia Tenggara dan Asia Timur, kita telah mengenal pasti Malaysia sebagai lokasi strategik dengan kedudukan geografi yang terbaik, dan pada tahun 1990 kami telah membuat keputusan untuk menubuhkan sebuah kilang pengeluaran automatik berteknologi tinggi dekat Kuala Lumpur.

Ericsson

Sejak hari kami mula-mula menjejakkan kaki di Malaysia, Ericsson telah menjadi pemain utama dalam evolusi industri telekomunikasi Malaysia. Bersama-sama dengan pelanggan-pelanggan kami, kami telah terlibat secara aktif dalam menyumbang ke arah kemajuan perkhidmatan telekomunikasi di negara ini.

F 2  Testimoni
Fresenius Medical Care

Fresenius Medical Care adalah pembekal bersepadu terbesar di dunia bagi produk-produk dan perkhidmatan untuk individu yang menjalani dialisis kerana kegagalan buah pinggang kronik, satu keadaan yang memberi kesan kepada lebih daripada 2.5 juta individu di seluruh dunia. Dengan portfolio produk dialisis inovatif dan terapi ia telah ditakrifkan standard tertinggi untuk merawat pesakit yang mengalami kegagalan buah pinggang dan melalui 3,250 rangkaian klinik dialisis di Amerika Utara, Eropah, Amerika Latin, Asia Pasifik dan Afrika, Fresenius Medical Care telah menyediakan rawatan dialisis kepada lebih 270,000 pesakit di seluruh dunia.

Fuji Electric (Malaysia)

Fuji Electric (Malaysia) Sdn. Bhd. (FEM), anak syarikat milik penuh Fuji Electric Device Technology Co., Ltd. (FDT) dari luar negara yang telah mula beroperasi pada tahun 1998 di Taman Kulim Hi-Tech, Kedah, Malaysia. Sebagai salah satu pelabur perintis di Kulim Hi-Tech Park, industri FEM telah diramalkan mempunyai potensi di lokasi strategik ini.

G 2  Testimoni
General Electric Aircraft Engine

Pada tahun 1997, General Electric Aircraft Engines (GEAE) memulakan usahasama yang berjaya di Malaysia dengan mempunyai perkongsian strategik dengan syarikat penerbangan di sini. Kami telah berjaya memanfaatkan keupayaan tenaga kerja mahir dan sokongan teknologi multinasional dengan membina tempat bagi membaik pulih enjin pesawat yang besar di sini dan menjadikan ia sebagai salah satu yang paling berdaya saing di dunia. Kemudahan infrastruktur pengangkutan dan komunikasi yang baik di Malaysia telah membolehkan kami untuk menjalankan perniagaan dengan mudah dan memberikan perkhidmatan yang tepat pada masanya untuk semua pelanggan kami.

Globetronics Technology

Globetronics Technology Bhd. adalah pengeluar kontrak bersepadu bagi produk dan perkhidmatan berasaskan semikonduktor. Ia mula beroperasi pada tahun 1990 di kilang yang disewa di Pulau Pinang di bawah nama Globetronics Sdn. Bhd. Dengan kedua-dua pengasas Malaysia sebagai satu-satunya pekerja untuk perkhidmatan operasi pengeluaran yang berpangkalan di Pulau Pinang. Sejak itu, syarikat ini telah berkembang sebanyak 30% setiap tahun dan hari ini, ia disenaraikan di Papan Utama Bursa Saham Kuala Lumpur.

H 3  Testimoni
Haco Asia Pacific

Haco Asia Pacific adalah anak syarikat Kumpulan Haco, Switzerland. Syarikat telah membina kilangnya di Taman Perindustrian Berjaya, Shah Alam, Selangor pada tahun 2004. Kilang ini merupakan kilang yang pertama syarikat itu di luar Switzerland. Haco Asia Pacific memulakan operasi komersial pada suku tahun pertama 2006.

Honeywell

Honeywell adalah syarikat yang tersenarai dalam Fortune 100 dan pendahulu dalam bidang pembuatan, serta telah memberikan perkhidmatan kepada seluruh dunia bagi produk-produk dan perkhidmatan dalam bidang aeroangkasa; teknologi kawalan untuk bangunan, rumah-rumah dan industri; 'turbochargers'; dan bahan-bahan prestasi. Operasi Honeywell di Malaysia bermula pada tahun 1985 dan hari ini ia mempunyai lebih dari 1,450 pekerja di enam bandar di seluruh Malaysia termasuk Kuala Lumpur, Petaling Jaya, Shah Alam, Pulau Pinang, Kemaman dan Johor Bahru. Teknologi dan penyelesaian Honeywell telah menyokong Malaysia dalam pembangunan yang lebih selamat, masyarakat yang lebih selamat dan cekap tenaga.

Hitachi

Sejak pelaburan awal pada tahun 1971, Hitachi setakat ini telah melabur kira-kira RM730 juta di Malaysia. Kumpulan Hitachi di Malaysia pada masa ini mengendalikan 22 kemudahan pengeluaran dan mengupah 18,000 pekerja tempatan. Ini meletakkan Malaysia sebagai salah satu pangkalan perkilangan Hitachi yang paling penting.

I 7  Testimoni
I-Berhad

I-Berhad telah ditubuhkan pada 2 Februari 1967 di bawah nama Sanyo Industries (Malaysia) Sdn Bhd. Ia telah disenaraikan di Papan Utama Bursa Saham Kuala Lumpur pada 29 September 1969 dan mengambil alih nama sekarang pada 12 Ogos 1999.

IC Microsystems

IC Microsystems Sdn Bhd [ICmic] adalah pereka bagi IC [litar bersepadu] tanpa fab yang beribu pejabat di Cyberjaya, Malaysia. Kumpulan ini ditubuhkan pada tahun 2001 oleh Abdul Rashid Munir, seorang profesional dan berpengalaman dalam industri semikonduktor. Pelabur awal adalah Silvaco Data Systems, sebuah anak syarikat Silvaco Antarabangsa - [EDA] Syarikat Design Electronic Automation berpangkalan di Santa Clara, California. ICmic ialah syarikat MSC yang telah diluluskan untuk penyenaraian MESDAQ.

Idemitsu

Dengan sejarah hampir 100 tahun, Idemitsu bukan sahaja telah menjadi pendahulu dalam industri minyak dan petrokimia dan nama isi rumah di Jepun, tetapi juga terus mengembangkan perniagaannya di peringkat global.

IKEA

IKEA telah diasaskan pada tahun 1943 oleh Ingvar Kamprad dan kedai pertama (termasuk sebuah bilik pameran) telah dibuka pada Almhult, Sweden pada tahun 1958. Sejak itu, IKEA telah membangunkan konsep yang kukuh dan rangkaian produk sekitar artikel kelengkapan rumah yang memberikan tumpuan kepada fungsi, kualiti dan harga yang rendah.

Infineon

Infineon mula beroperasi di Malaysia sejak tahun 1973, melalui kilang di Melaka, yang pernah menjadi sebahagian daripada kumpulan semikonduktor Siemens. Infineon kemudian dipisahkan dari Siemens AG. Malaysia adalah satu-satunya lokasi di luar Amerika Syarikat dan Eropah di mana Infineon menjalankan pembuatan bersepadu sepenuhnya, kedua-dua bahagian depan dan operasi akhir belakang, yang meliputi fabrikasi wafer, pemasangan cip semikonduktor dan ujian.

Intel Microelectronics

INTEL Microelectronics (M) Sdn. Bhd.-Intel Corporation telah diperbadankan di California pada tahun 1968, ia adalah pemimpin dunia dalam inovasi silikon dan pembuat cip semikonduktor terbesar di dunia. Intel Malaysia telah ditubuhkan pada tahun 1972 di Pulau Pinang. Daripada tenaga kerja permulaan sebanyak 100 pekerja, Intel Corporation telah berkembang untuk menjadi tapak yang terbesar dan paling pelbagai di luar Amerika Syarikat. Hari ini, Intel Malaysia dengan bangganya menyokong rangkaian produk yang meluas termasuk mikropemproses, set cip, pemproses rangkaian, dan pengawal mikro; dengan lebih daripada 4 bilion mikrocip dihasilkan setakat ini.

Ismeca Malaysia

Ismeca Malaysia Sdn. Bhd. adalah anak syarikat milik penuh Cohu Semiconductor Equipment Group, Amerika Syarikat. Cohu adalah pembekal terkemuka bagi IC dan pengendali ujian LED, modul ujian sistem mikro-elektro mekanikal (MEMS), peralatan kemasan back-end dan sub-sistem haba yang digunakan dalam ujian akhir, burn-in dan ujian tahap sistem oleh pengeluar semikonduktor dan ujian subkontraktor.

K 3 Testimoni
Kaneka Corporation

Kaneka Corporation telah ditubuhkan pada tahun 1949 di Osaka, Jepun dengan modal berbayar sebanyak Yen Jepun 33,046 juta. Pada mulanya, produk utama Kaneka ini adalah soda kaustik, sabun, kosmetik, minyak makan dan wayar elektrik. Saban tahun, Kaneka telah mempelbagaikan perniagaan ke dalam industri lain seperti polimer, penapaian, bioteknologi dan elektronik. 

K. G. Pastry

K.G. Pastry Manufacturing Sdn. Bhd. adalah salah satu pengeluar dan peniaga makanan sejuk beku terkemuka di Malaysia. Sebelum penubuhannya pada tahun 1992, syarikat itu beroperasi di bawah nama Kian Guan Trading Company dalam industri makanan sejuk beku selama lebih daripada 10 tahun.

Knowles Electronics

Knowles Electronics Malaysia (KEM), terletak di Kawasan Perindustrian Bayan Lepas, Pulau Pinang, Malaysia, telah ditubuhkan pada April 26, 1989 untuk mengeluarkan transduser akustik kecil - mikrofon.

L 1  Testimonial
Lucas

Pada tahun 1981, saya adalah sebahagian daripada pasukan untuk menilai penubuhan sebuah kilang pengeluaran luar pesisir bagi menyokong syarikat induk UK kami dengan asas pembuatan kos rendah bagi barangan elektrikal dan elektronik automotif. Lucas, pada masa itu, memilih Malaysia kerana reputasi politik dan kewangan yang stabil, ditambah pula dengan dasar-dasar kerajaan ekuiti asing yang liberal dan insentif cukai, dan tenaga kerja yang berpendidikan tinggi yang sanggup belajar. Satu lagi faktor yang sangat penting adalah jaringan perkhidmatan hubungan laut dan udara yang membolehkan penghantaran tepat pada masa untuk pelanggan Eropah kami.

M 1  Testimoni
Mieco Chipboard

Mieco Chipboard Berhad (MIECO), bahagian perkilangan Kumpulan Syarikat Bandar Raya Developments Berhad, telah ditubuhkan pada tahun 1972. Syarikat ini telah disenaraikan di Papan Utama Bursa Saham Kuala Lumpur pada tahun 1998. MIECO memulakan barisan pengeluaran pertama pada tahun 1976, menjadikannya perintis dalam pembuatan chipboard di Malaysia dengan menggunakan kayu getah yang kini dikenali sebagai kayu oak tropika.

O 1  Testimoni
OSRAM Opto Semiconductors

Sebagai salah satu pengeluar semikonduktor optoelektronik terkemuka di dunia bagi sektor pencahayaan, sensing dan visualisasi, OSRAM Opto Semiconductors GmbH menggabungkan pengetahuan yang luas dalam semikonduktor, bahan penukar dan pakej di bawah satu bumbung.

P 3  Testimoni
Panasonic Industrial

Panasonic Industrial Company (M) Sdn Bhd telah mula beroperasi di Malaysia pada tahun 1996 dalam menyediakan pemasaran, jualan dan perkhidmatan bagi komponen elektronik dan perkhidmatan automasi kepada kilang pengeluar elektronik Malaysia.

Petrofac Malaysia

Petrofac adalah salah satu syarikat perkhidmatan medan minyak antarabangsa dengan pembangunan terpantas di dunia ang telah berjaya mewujudkan projek-projek di 29 negara. Syarikat dikendalikan oleh 18,300 pekerja dengan sumbangan kepada keuntungan kumpulan sebanyak US$669,000,000 pada tahun lalu.

Philips

Royal Philips Electronics dari Belanda adalah salah satu daripada syarikat-syarikat elektronik terbesar di dunia, dan juga yang terbesar di Eropah, dengan 159,709 pekerja di lebih 60 buah negara dan jualan sebanyak Euro 30.4 bilion pada tahun 2005. Philips telah beroperasi di Malaysia sejak lewat 1930-an. Aktiviti perniagaan Kumpulan Syarikat Philips di Malaysia pada masa itu termasuk perkilangan, eksport, jualan dan pemasaran tempatan. Pada tahun 1960, Philips Malaysia Sdn Bhd, yang ditubuhkan pada mulanya, menjual mentol cahaya melalui ejen yang dilantik. Menjelang tahun 1970-an, Philips telah mengambil alih operasi pemasaran dan memperluaskan rangkaian produk. Hari ini, setelah mengukuhkan namanya sebagai jenama yang boleh dipercayai dan bereputasi dalam pelbagai industri termasuk lampu, semikonduktor, sistem perubatan, rangkaian digital, peralatan rumah dan penjagaan diri dan elektronik pengguna, aktiviti perniagaan syarikat itu terdiri daripada pembuatan, jualan, pemasaran, teknikal dan khidmat sokongan.

S 5  Testimoni
Samsung

Samsung telah melabur hampir US$1.2 bilion di Malaysia, menjadikannya pelaburan luar pesisir terbesar untuk syarikat dan bukti sebenar kestabilan negara ini untuk perniagaan kami.

Schenker

Dengan jualan tahunan sebanyak 8 bilion euro, 39,000 pekerja dan kira-kira 1,100 pejabat di seluruh dunia, Schenker adalah salah satu daripada pembekal terkemuka di dunia bagi perkhidmatan logistik bersepadu, menawarkan operasi darat, udara dan laut serta penyelesaian logistik yang menyeluruh dan pengurusan rantaian bekalan global dari satu sumber. Schenker adalah sebahagian daripada Bahagian Pengangkutan dan Logistik, Deutsche Bahn AG.

Sharp

Sharp telah berada di Malaysia selama lebih 25 tahun dan kini masih terus berkembang. Setakat ini kami mempunyai enam syarikat yang menggaji lebih daripada 8,500 orang. Setiap syarikat mempunyai pengkhususan tersendiri dalam pembuatan produk untuk pasaran eksport dan domestik.

Sony

Sony mula mengeluarkan produk-produk audio / visual di Malaysia sejak 1980-an. Kami mengeluarkan produk berteknologi tinggi seperti DVD, CD-RW, skrin rata, TV, produk audio dan set hi-fi. Secara kumulatif kami telah melabur lebih daripada RM2 bilion di negara ini.

Soft Space

Soft Space adalah sebuah syarikat teknologi pembayaran mudah alih, yang beribu pejabat di Kuala Lumpur, Malaysia. Soft Space memberi tumpuan kepada pembangunan penyelesaian inovatif untuk industri perbankan dan pembayaran. Penyelesaian Soft Space MPOS telah diperakui di peringkat antarabangsa dan digunakan oleh 8 institusi kewangan di seluruh Asia.

T 4  Testimoni
Taylor School

Dengan pengalaman lebih enam dekad, Taylor School menyediakan pendidikan bertaraf dunia bagi lebih daripada 5,600 pelajar dari 60 negara. Taylor School terkenal dengan kecemerlangan pengajaran dan komitmen untuk mendidik belia sedunia untuk mengambil tempat produktif mereka sebagai pemimpin dalam masyarakat global.

Technip

Technip adalah salah satu kontraktor dan kejuruteraan pesisir, luar pesisir dan dasar laut terkemuka di dunia dalam industry Minyak & Gas. Ia beroperasi di peringkat global dengan perniagaan dan pelanggan di lebih daripada 50 buah negara. Technip mempunyai kira-kira 40,000 pekerja dan telah disenaraikan di Paris (CAC 40) dengan modal pasaran kira-kira Euro 10 billion.

Top Glove

Top Glove telah ditubuhkan di Malaysia pada tahun 1991 dan telah berkembang pesat untuk menjadi pengeluar sarung tangan getah terbesar di dunia. Hari ini, Top Glove mempunyai kapasiti pengeluaran tahunan sebanyak 40 bilion helai sarung tangan dan mengeksport kepada 1,000 pelanggan di lebih 185 negara. Malaysia kekal sebagai lokasi hab pengeluaran kami, testimoni sebenar kestabilan negara ini untuk perniagaan kami.

Toray

Toray Industries Inc., Jepun, adalah sebuah konglomerat kimia dengan pelbagai perniagaan di seluruh dunia. Di Malaysia, Kumpulan Toray telah menjadi rakan perintis dalam pembangunan perindustrian negara, sejak 1971. Pelaburan Toray di Malaysia adalah merupakan salah satu pelaburan utama syarikat di luar Jepun.

Menu Pantas
Tarikh Dikemaskini : Rabu 20 Mei 2020