Logo

Knowles Electronics

Knowles Electronics Malaysia (KEM), terletak di Kawasan Perindustrian Bayan Lepas, Pulau Pinang, Malaysia, telah ditubuhkan pada April 26, 1989 untuk mengeluarkan transduser akustik kecil - mikrofon.

Keupayaan Knowles dalam reka bentuk dan pembuatan audio yang sangat halus berasal dari dekad kepimpinan dalam bidang kesihatan pendengaran. Setelah merintis pasaran komponen bantuan pendengaran pada 1950-an, Knowles Electronics, yang diasaskan pada tahun 1946, terus menjadi peneraju terunggul dalam pasaran ini hingga hari ini, menyumbang idea-idea baru bagi aplikasi bunyi dalam kedua-dua reka bentuk bantuan pendengaran dan aplikasi seterusnya.

Syarikat baru-baru ini telah meluluskan untuk terus melabur dengan membina dua tingkat tambahan di atas bangunan semasa menjadi empat tingkat dengan kos US$10 juta. Pengembangan ini seterusnya menunjukkan keyakinan Knowles terhadap Malaysia sebagai salah satu pusat operasi utama bagi pengeluaran transduser akustik kecil kami – mikrofon.

"Ada beberapa sebab mengapa Knowles memilih untuk melabur dan menjalankan perniagaan di Malaysia. Pertama, Malaysia disokong oleh tenaga kerja berpelajaran tinggi, berdedikasi dan terlatih, hasil daripada kejayaan syarikat multinasional beroperasi sejak tiga dekad yang lalu di sini. Kemudian, dasar pro-perniagaan dan polisi pelaburan mesra kerajaan Malaysia memberi dorongan kepada pelaburan asing ke negara ini. Akhir sekali, terdapat infrastruktur dan rantaian bekalan sokongan yang cemerlang untuk menjadikan Malaysia sangat kos kompetitif untuk beroperasi," kata Ray Cabrera, Naib Presiden dan Ketua Pegawai Pentadbiran Knowles Electronics.

Knowles berharap untuk mencapai kejayaan yang lebih besar dalam usaha kami di Malaysia dan kami yakin bahawa ia boleh dicapai.

Sebelumnya

K.G. Pastry

Kaneka Corporation

Menu Pantas
Tarikh Dikemaskini : Rabu 20 Mei 2020