Logo

K.G. Pastry

K.G. Pastry Manufacturing Sdn. Bhd. adalah salah satu pengeluar dan peniaga makanan sejuk beku terkemuka di Malaysia. Sebelum penubuhannya pada tahun 1992, syarikat itu beroperasi di bawah nama Kian Guan Trading Company dalam industri makanan sejuk beku selama lebih daripada 10 tahun.

Dalam awal penubuhannya, produk utama syarikat itu adalah pastri popia. Hari ini, syarikat ini mengeluarkan pelbagai jenis pastri oriental beku dan produk makanan di bawah jenama sendiri "KG". Ini termasuk popia, samosa, 'mantou' (sejenis roti Cina), roti mini, bola beras pulut, pulut daun teratai, ladu beras, 'kuih bakul' (kek Tahun Baru Cina), gulung bunga, roti benang perak, kentang goreng dan sayur campur. Semua produk pastri K.G. mempunyai persijilan halal selaras dengan usaha Kerajaan untuk mempromosikan Malaysia sebagai pengeluar produk halal antarabangsa yang terkemuka Produk syarikat juga dieksport seluruh dunia - kepada AS, UK, UAE, Arab Saudi, Kuwait, Bahrain, Australia, New Zealand, Hong Kong dan Singapura.

Motto K.G. Pastry adalah “Made Better, Made Tastier” dan kami sentiasa berusaha untuk menghasilkan makanan yang berkualiti tinggi dan produk yang lazat dan pada masa yang sama menambah item baru dari semasa ke semasa untuk memenuhi permintaan pasaran. Kejayaan kami adalah hasil daripada dasar kita untuk menggunapakai amalan pembuatan piawaian tertinggi di seluruh spektrum operasi kami termasuk menggunakan teknologi terkini dan kaedah pengeluaran inovatif.

Sebuah anak syarikat, Kawan Food Manufacturing Sdn. Bhd., pakar dalam pengeluaran pastri puff dan makanan India seperti ' roti paratha ', 'naan' dan 'capati' (roti India), dan 'dal' kari. Syarikat ini terkenal di peringkat antarabangsa untuk 'paratha roti' kerana ia adalah salah satu pembekal utama produk ini di pasaran antarabangsa. 'Roti paratha' ini dihasilkan menggunakan jentera termaju dan memenuhi standard kualiti antarabangsa tertinggi dan kebersihan. Kami amat berbangga yang roti paratha kami yang termasuk dalam menu makanan di Disneyland Jepun.

Sebelumnya

Kaneka Corporation

Seterusnya

Knowles Electronics

Menu Pantas
Tarikh Dikemaskini : Rabu 20 Mei 2020