Logo

Globetronics Technology Berhad

Globetronics Technology Bhd. adalah pengeluar kontrak bersepadu bagi produk dan perkhidmatan berasaskan semikonduktor. Ia mula beroperasi pada tahun 1990 di kilang yang disewa di Pulau Pinang di bawah nama Globetronics Sdn. Bhd. Dengan kedua-dua pengasas Malaysia sebagai satu-satunya pekerja untuk perkhidmatan operasi pengeluaran yang berpangkalan di Pulau Pinang. Sejak itu, syarikat ini telah berkembang sebanyak 30% setiap tahun dan hari ini, ia disenaraikan di Papan Utama Bursa Saham Kuala Lumpur. 

Kami beribu pejabat di Pulau Pinang dan kini telah mengembangkan operasi kami di luar Malaysia untuk berkhidmat kepada pelanggan kami. 10 anak-anak syarikat dan sebuah syarikat bersekutu di Malaysia, Filipina, Hong Kong dan China, dan pejabat jualan di Amerika Syarikat, membangun dan menyediakan perkhidmatan nilai ditambah tinggi, pakej yang sangat kompetitif dari segi kos / platfom proses dan penyelesaian e-perniagaan untuk pelanggan-pelanggan kami di seluruh dunia. Kejayaan kami adalah hasil daripada dasar-dasar mesra pelaburan Kerajaan kita, iklim politik yang stabil, infrastruktur yang cemerlang, dan tenaga kerja yang berdedikasi dan mahir di Malaysia. 

Kejayaan membanggakan operasi syarikat multinasional di Malaysia dalam tempoh 30 tahun yang lalu telah menghasilkan penduduk besar pekerja teknikal yang terlatih dan mahir. Ini akan membolehkan Malaysia spin-off untuk intelektual aktiviti pembangunan dan perniagaan yang berkaitan dengan harta pembuatan dan nilai tambah yang lebih tinggi. 

Bagi pelabur yang sedia ada mencari pengembangan berterusan atau pelabur kali pertama, Malaysia telah menjadi pusat kecemerlangan pembuatan serta tanah subur untuk aktiviti R & D.

Sebelumnya

General Electric Aircraft Engine

Menu Pantas
Tarikh Dikemaskini : Rabu 30 September 2020