Logo

Fresenius Medical Care adalah pembekal bersepadu terbesar di dunia bagi produk-produk dan perkhidmatan untuk individu yang menjalani dialisis kerana kegagalan buah pinggang kronik, satu keadaan yang memberi kesan kepada lebih daripada 2.5 juta individu di seluruh dunia. Dengan portfolio produk dialisis inovatif dan terapi ia telah ditakrifkan standard tertinggi untuk merawat pesakit yang mengalami kegagalan buah pinggang dan melalui 3,250 rangkaian klinik dialisis di Amerika Utara, Eropah, Amerika Latin, Asia Pasifik dan Afrika, Fresenius Medical Care telah menyediakan rawatan dialisis kepada lebih 270,000 pesakit di seluruh dunia. 

Sejak penubuhannya pada tahun 2000, Fresenius Medical Care Malaysia telah berkembang menjadi peneraju pasaran dalam produk hemodialisis dan pembekal produk dialisis peritoneal terbesar. Ia juga menyediakan penjagaan kepada kira-kira 1,000 pesakit dalam 18 rangkaian klinik dialisisnya. Ia telah memperluaskan tapak pengeluaran di Malaysia, pada mulanya melalui sebuah kilang pembuatan Reverse Osmosis Water Systems dan baru-baru ini di sebuah kilang pembuatan penyelesaian dialisis untuk memenuhi pasaran Malaysia dan Asia Tenggara yang mempunyai potensi. 

Malaysia merupakan destinasi menarik untuk ini dan untuk pelaburan masa hadapan kerana lokasinya di tengah-tengah Asia, pembangunan infrastruktur, keadaan politik yang stabil, tenaga kerja yang berpendidikan dan dasar-dasar kerajaan yang menyokong. Sokongan pro-aktif pelbagai agensi kerajaan seperti MIDA, PEMANDU, BioTech Corp, Invest KL dan kakitangan yang cemerlang telah memudahcekapkan usaha pelaburan FMC di Malaysia.

Seterusnya

Fuji Electric (Malaysia) Sdn. Bhd.

Menu Pantas
Tarikh Dikemaskini : Khamis 22 Oktober 2020