Logo

Elektrisola

Lebih daripada 10 tahun yang lalu, Kumpulan Elektrisola, pengeluar terbesar bagi dawai tembaga magnet halus dan dawai tembaga magnet paling halus/ultra halus di dunia telah mula mencari tapak untuk kilang pertama di Asia. Selepas perbandingan terperinci daripada lokasi yang mungkin iaitu di Asia Tenggara dan Asia Timur, kita telah mengenal pasti Malaysia sebagai lokasi strategik dengan kedudukan geografi yang terbaik, dan pada tahun 1990 kami telah membuat keputusan untuk menubuhkan sebuah kilang pengeluaran automatik berteknologi tinggi dekat Kuala Lumpur. 

Dengan manfaat pengalaman yang lalu, Malaysia telah berjaya melebihi jangkaan kami dan terus bertambah baik sehingga hari ini. Infrastruktur am yang baik dan tenaga kerja yang produktif dan berkebolehan dalam berbahasa Inggeris serta mudah dilatih adalah yang paling penting bagi kami. Di samping itu, kerajaan Malaysia, persekutuan serta peringkat negeri, telah membuktikan bahawa mereka sangat serius untuk menarik pelaburan langsung asing. Gabungan faktor-faktor ini telah kuat menyumbang kepada pertumbuhan pesat syarikat kami di Asia. 

Hari ini, Elektrisola Malaysia membekalkan pelanggan dalam industri automotif dan elektronik di 25 buah negara. Pelaburan berterusan kami di Malaysia dan hakikat bahawa operasi kami di Malaysia adalah salah satu syarikat yang paling berdaya saing dalam Kumpulan Elektrisola, mewajarkan keyakinan kita di Malaysia sebagai lokasi yang sangat baik bagi pelaburan langsung di Asia.

Sebelumnya

Eastman

Seterusnya

Ericsson

Tarikh Dikemaskini : Khamis 16 Januari 2020