Logo

DELL

'The Asia Pacific Customer Centre2 (APCC2)', kilang terbaru Dell Asia di Pulau Pinang, bersedia untuk memainkan peranan penting dalam pengembangan serantau syarikat itu untuk tempoh tiga tahun akan datang. Beroperasi sejak Mac 2001, kemudahan itu adalah lima kali lebih besar daripada kilang Dell yang sedia ada dan mempunyai dua kali ganda kapasiti. APCC2 mampu menghasilkan dua juta unit komputer riba, komputer peribadi dan pelayan setiap tahun. 

Kilang baru ini menunjukkan keyakinan Dell di Malaysia dan rantau ini. Kami tidak bimbang dengan kelembapan dalam ekonomi Amerika Syarikat. Kami yakin dalam operasi kami di Asia Pasifik dan menjangkakan pertumbuhan yang lebih besar di rantau ini.

Dell memilih untuk mendasarkan kemudahan bersepadu kami di sini kerana lokasi Malaysia yang strategik di Asia Pasifik - seperti kemudahan kami di Xiamen, China; Austin, Texas; dan Limerick, Ireland; Greater China, Amerika dan Eropah.

Malaysia juga disokong oleh infrastruktur yang mantap dan tenaga kerja yang terlatih dari mana kita menarik orang-orang yang menjalankan model perniagaan langsung kami. Komitmen Malaysia untuk mewujudkan ekonomi berasaskan pengetahuan yang dipacu oleh inovasi, keusahawanan dan teknologi. Dell amat menyokong usaha ini dan akan memainkan peranan yang sepatutnya.

Sebelumnya

Daimler Chrysler

Seterusnya

Dutch Lady

Dyson

Tarikh Dikemaskini : Selasa 1 Disember 2020