Logo

Carotech Bhd

Salah satu kisah kejayaan di Malaysia, Carotech Bhd. telah ditubuhkan pada tahun 1992 yang merupakan kilang bersepadu pertama di dunia yang mengeluarkan ekstrak tocotrienol (Tocominâ) kompleks secara komersial, satu bentuk Vitamin E semulajadi yang sangat mujarab dan ia lebih dikenali sebagai Super Vitamin E, campuran karotena (Carominâ) kompleks dan phytosterols (Steromaxâ) dari buah kelapa (Elaeis guineensis). Teknologi pengekstrakan dilindungi melalui paten dunia - US Patent No 5.157.132. Kami juga baru-baru ini melancarkan satu ekstrak lycopene semula jadi daripada tomato (Lycomaxä).

Carotech memulakan pengeluaran pada tahun 1995 dan sejak itu telah berjaya mengukir nama dan menjadi pembekal utama fitonutrien terutama Tocominâ spektrum penuh semula jadi kompleks di seluruh dunia, bersama-sama dengan Amerika Syarikat, Eropah, Jepun dan Australia yang membentuk pasaran utama . Produk-produk ini dihasilkan untuk keperluan dan spesifikasi pelanggan tertentu dan kebanyakannya digunakan dalam makanan tambahan, produk farmaseutikal, makanan / minuman dan kosmetik / aplikasi penjagaan diri.

Menjawab permintaan daripada pelanggan di seluruh dunia, dalam beberapa tahun kebelakangan ini, Carotech telah memulakan penyelidikan dan pembangunan untuk menambah nilai rangkaian produk kami iaitu fitonutrien. Ia kini menawarkan pelbagai produk campuran tocotrienol dan karotena yang terdiri daripada penggantungan minyak tertumpu untuk beadlets dan serbuk larut air / emulsi untuk pelbagai aplikasi. Inovasi yang berterusan dalam syarikat akan mempercepatkan perkembangan semasa sistem penyampaian novel untuk penyerapan optimum fitonutrien ini.

Pada tahun 1999, Carotech menubuhkan Carotech Incorporated, pejabat jualan dan pemasaran di seluruh dunia, di Amerika Syarikat. Pejabat baru ini berfungsi untuk mengukuhkan kedudukan Carotech di pasaran Amerika Syarikat dan di seluruh dunia serta menyediakan perkhidmatan yang terbaik kepada pelanggan sedia ada serta mewujudkan peluang-peluang baru bagi syarikat itu. Menyedari kepentingan melaksanakan kawalan jaminan kualiti yang menyeluruh, Carotech telah mula melaksanakan amalan GMP di kilang. Syarikat induk Carotech, Hovid Bhd., juga adalah salah satu syarikat-syarikat farmaseutikal GMP sah yang terbesar di Malaysia. Bermotivasi tinggi dan berpandangan jauh, Hovid bersama Carotech, telah mencapai banyak kejayaan perintis dalam industri farmaseutikal tempatan. Hovid mengeluarkan lebih daripada 350 produk generik farmaseutikal, makanan tambahan kesihatan, produk suntikan dan persediaan herba. 

Mengeksport ke lebih 30 buah negara di seluruh dunia, Hovid mempunyai lebih daripada 400 pekerja dan syarikat sepenuhnya R & D dan pembuatan farmaseutikal dengan portfolio eksport terbesar di kalangan semua syarikat farmaseutikal milik Malaysia. 

Maklumat tambahan boleh diperolehi dari laman web kami di www.hovid.com, www.carotech.net dan www.hovid.com,

Sebelumnya

Cititel

Seterusnya

China Shipping Group Company

Menu Pantas
Tarikh Dikemaskini : Khamis 9 Julai 2020