Logo

BP Malaysia

BP adalah salah satu syarikat minyak yang terkemuka di dunia berasaskan permodalan pasaran dan rizab. Ia beroperasi di peringkat global, dengan aktiviti perniagaan dan pelanggan lebih daripada 100 buah negara dan kira-kira 94,000 pekerja. BP mempunyai penerokaan dan pengeluaran yang berkepentingan di 29 negara. Perniagaannya adalah mencari, menghasilkan dan memasarkan bergantung kepada sumber tenaga semula jadi di mana dunia moden.

Selepas lebih daripada 40 tahun di Malaysia, BP telah mempelbagaikan aktiviti perniagaannya untuk menjadi pemain utama dalam sektor petrokimia menghasilkan Ethylene / polietilena dan Asid asetik serta Purified Terephthalic Acid. teknologi kuasa solar BP juga memberi impak di kawasan luar bandar. BP juga menghasilkan dan memasarkan produk minyak pelincir di bawah jenama Castrol, BP dan Duckhams yang dihasilkan dan dicampur untuk kemudahan pengeluaran kami.

Jumlah pelaburan BP termasuk saham rakan kongsi berjumlah US $ 1.5 bilion, menjadikannya salah satu pelabur British terbesar di Malaysia dan mempunyai lebih 700 orang, dengan lebih 500 pekerja JV.

BP tetap komited untuk bertindak, bertanggungjawab dan beretika. Kami menjalankan program komuniti seperti Mentor Pelajar, Pemuliharaan Biodiversiti, Turtle Sanctuary Ma'Daerah, santuari penyu yang pertama di Malaysia dan Iklim Inisiatif Perubahan. Sebagai Pengerusi British Malaysian Chamber of Commerce, ketua BP Syarikat-syarikat di Malaysia menyokong dan membawa satu forum untuk pertukaran pandangan perniagaan dan pengalaman, serta menggalakkan dan memupuk perdagangan dan pelaburan antara Britain dan Malaysia.

Tags: BP Malaysia
Sebelumnya

BenQ Sdn Bhd

B.Braun Medical Industries

Seterusnya

BMW Malaysia

Menu Pantas
Tarikh Dikemaskini : Rabu 30 September 2020