Logo

B.Braun Medical Industries

B Braun Medical Industries Sdn. Bhd. - Pada tahun 2006, B. Braun Medical Industries Sdn. Bhd. (BMI), loji Pulau Pinang telah diiktiraf sebagai Pusat Global Excellence (CoE) untuk produk Akses intravena termasuk R & D dan teknologi pengeluaran. Pengeluaran dalam B. Braun Medical Industries Pulau Pinang yang dieksport ke Amerika Syarikat, Jepun, Jerman dan beberapa pasaran utama di seluruh dunia.

"Malaysia adalah pilihan yang baik untuk pembuatan kerana kemahiran dan kecekapan rakyatnya," kata Dr. Juergen Schloesser, Naib Presiden Kanan dan Ketua, Pusat Kecemerlangan - Akses intravena. "Sejak beberapa tahun pembangunan, pasukan tempatan telah memperoleh pengetahuan dan telah terbukti menjadi sangat berkemampuan." lokasi di negara juga sangat membantu.

Malaysia "Terletak secara strategik dalam rantau ASEAN dan pada masa yang sama di sepanjang laluan laut utama di Asia antara Barat dan Timur Jauh," Dr. Schloesser nota. "Pusat Pengedaran Serantau terletak di Pulau Pinang membantu kita untuk berkhidmat kepada seluruh rantau Asia Pasifik yang cekap." Beliau berkata, tiga kelebihan strategik yang paling penting untuk mempunyai lokasi di Malaysia dalam portfolio hartanah syarikatnya adalah tenaga kerja mahir yang bermotivasi; pelbagai budaya dan pelbagai bahasa dengan pengetahuan kerja yang baik di dalam Bahasa Inggeris walaupun pada peringkat penyeliaan; dan keadaan politik dan ekonomi negara yang stabil.

Dr. Schloesser berkata,pengembangan pada tahun 2010 akan memenuhi pertumbuhan output pengeluaran syarikat itu untuk 15 hingga 20 tahun akan datang, "membenarkan peningkatan kapasiti pengeluaran purata 15 peratus setahun di samping menyediakan peluang pekerjaan tambahan." Beliau menyatakan penglibatan pihak berkuasa pembangunan ekonomi terutamanya MIDA, menyatakan bahawa mereka adalah "mesra perniagaan dan memahami keperluan perniagaan. MIDA mempunyai kakitangan yang cekap dan berada di sana untuk memudahkan sekiranya apa-apa isu atau masalah yang timbul".

Sebelumnya

BASF PETRONAS Chemicals

Seterusnya

BenQ

BP Malaysia

Menu Pantas
Tarikh Dikemaskini : Khamis 9 Julai 2020