Logo

Agilent Technologies

Sebagai sebuah syarikat pengukuran terkemuka di dunia, Agilent kerjasama rapat dengan jurutera, ahli-ahli sains dan penyelidik di seluruh dunia untuk memenuhi perkembangan teknologi komunikasi, elektronik, sains hayat dan kawasan analisis kimia. Kami memberi khidmat kepada pelanggan di 110 negara dengan tenaga kerja global seramai19,000 orang. Ibu pejabat kami berada di Santa Clara, California, Amerika Syarikat, tetapi kami bangga untuk mengatakan bahawa tapak operasi kami yang terbesar adalah di Pulau Pinang, Malaysia.

Malaysia telah berkembang menjadi sebuah metropolis berteknologi tinggi yang terkenal di dunia sejak kemerdekaan pada tahun 1957. Begitu juga, Agilent Malaysia telah mencerminkan kemajuan negara kita dengan bergerak dari kemudahan pengeluaran intensif buruh kecil kepada operasi bernilai tinggi dengan pelbagai fungsi yang terdiri daripada Pengurusan Rantaian Bekalan, Penyelidikan & Pembangunan (R&D) dan Pusat Khidmat Pelanggan Pengurusan Perniagaan yang bertaraf dunia.

Pertumbuhan Agilent di Malaysia telah berkerjasama sebaik mungkin yang berterusan dengan kerajaan dan industri, dan mencerminkan rekod prestasi dan keyakinan kami di negara ini.

Melalui asas yang kukuh kami di sini, kami bergerak jauh ke dalam rantaian nilai, dan adalah menjadi harapan kami untuk meletakkan Malaysia sebagai peneraju inovasi yang berteknologi masa akan datang.

Sebelumnya

Academic Medical Centre Sdn. Bhd. (AMC)

Seterusnya

Alcatel

Altera

Menu Pantas
Tarikh Dikemaskini : Khamis 9 Julai 2020